In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Esittely- ja keskustelutilaisuus Karjasillan tulevaisuudesta 16. kesäkuuta

Arkkitehti Venla Leppäsen diplomityön, "Säilyykö Karjasilta? – Suojelukaavoituksen mahdollisuudet, alueanalyysi ja suojelusuunnitelma", esittely- ja keskustelutilaisuus järjestetään Ympäristötalon kahvila Leetassa (Solistinkatu 2) torstaina 16.6.2016 alkaen klo 17. Tilaisuus on avoin kaikille Karjasillan alueen suunnittelusta ja suojelusta kiinnostuneille.

Keväällä 2016 valmistuneen arkkitehti Venla Leppäsen diplomityössä pyrittiin löytämään ratkaisumalli Karjasillan pientaloalueen kulttuurihistoriallisten arvojen säilyttämiseksi.

Työn lähtökohtana on Oulun kaupungilla vireillä oleva asemakaavan muutos. Diplomityö on kuitenkin Leppäsen henkilökohtainen näkemys siitä, mitä Karjasillan suojelu voisi tarkoittaa ja millainen suojeluprosessi tukisi säilymistä parhaiten.

Karjasillan asemakaavan muutostyö on käynnistetty Oulun kaupungin aloitteesta. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä kesällä 2014. Kaavamuutosalue on noin 80 hehtaarin suuruinen ja pääosin Oulun kaupungin omistuksessa.

Asemakaavatyön pohjaksi on tehty Karjasillan rakennetun ympäristön inventointi vuosina 2014–2015, jonka yhteydessä asiantuntijat ovat arvottaneet alueen. Kaavamuutostyön tavoitteena on ensisijaisesti tukea Karjasillan valtakunnallisesti merkittävän kulttuuriympäristön säilymistä ja kehittymistä, mutta myös tarkistaa asemakaavan ajanmukaisuus muilta osin.

Aineistoon voi tutustua: www.ouka.fi/oulu/kaupunkisuunnittelu/karjasilta
 


Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kaupunkisuunnittelu

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, Oulu
  • Postiosoite postal Oulun kaupungin kirjaamo PL 27, 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin work Vaihde 08 558 410 Kaupungin puhelinpalvelunro
    08 558 558 00 work
  • Sähköposti
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.