Ajankohtaista

< Takaisin

Arkkitehtuurikilpailu keskustakorttelin kehittämiseksi käynnistymässä

Oulun Osuuspankki käynnistää helmikuussa arkkitehtuurikilpailun omistamiensa Isonkadun ja Kirkkokadun välissä olevien kiinteistöjen kehittämiseksi. Kilpailua on valmisteltu yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa. Kilpailun tarkoituksena on tutkia eri vaihtoehtoja uuden toimisto- ja liiketiloja sekä asuinhuoneistoja sisältävän kokonaisuuden luomiseksi.

Oulun kaupungin asemakaavapäällikkö Kari Nykänen kertoo, että uudisrakennuksen kaupunkikuvalliset ja arkkitehtoniset tavoitteet on määritelty tarkkaan.

"Rakennusten arkkitehtuurin ja julkisivujen käsittelyn, aukotuksen sekä materiaalien tulee liittyä luontevalla tavalla urbaaniin ja arvokkaaseen ympäristöön sekä rakennuksiin. Täydennysrakentaminen suunnitellaan kulttuuriympäristön arvot huomioiden. Oulun keskustaa kehitetään toimintoja monipuolistaen ja maankäyttöä tehostaen sen ominaispiirteiden pohjalta. Yhteistyö Oulun Osuuspankin kanssa on toiminut hyvin."

Arkkitehtuurikilpailu järjestetään kutsukilpailuna, ja kilpailuun osallistuvat työt käsitellään anonyymisti. Kilpailuehdotukset asetetaan nähtäville kevään aikana ja kuntalaiset voivat antaa niistä palautetta. Kilpailussa ovat mukana neljä arkkitehtitoimistoa Huttunen-Lipasti Arkkitehdit Oy, JKMM Arkkitehdit Oy, Linja Arkkitehdit Oy sekä LUO Arkkitehdit Oy.

Jakolinkki

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kaupunkisuunnittelu

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, Oulu
  • Postiosoite postal Oulun kaupungin kirjaamo PL 71,
    90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin work Vaihde 08 558 410 Kaupungin puhelinpalvelunro
    08 558 558 00 work
  • Sähköposti
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.