Ajankohtaista

< Takaisin

Huvilarannantien Vihreän korttelin tiedotus- ja keskustelutilaisuus 27.8. klo 17

Huvilarannantiellä, Linnanmaan ja Kaijonharjun kaupunginosissa, on vireillä asemakaavanmuutos, jonka tavoitteena on löytää ratkaisuja rakentamisesta ja asumisesta aiheutuviin ilmastopäästöihin.

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus luonnosvaiheen suunnitelmista järjestetään etänä 27.8. klo 17.00.
Osallistu etätilaisuuteen tämän linkin kautta.

Havainnekuva ilmasta

Huvilarannantien ja Alakyläntien väliin jäävälle alueelle suunnitellaan uusia 4-2 kerroksisia asuinkerros- ja asuinpientaloja, muuten aluetta kehitetään viher- ja lähivirkistysalueena. Kaavahankkeessa sovelletaan Rakennusteho Group Oy:n Vihreän Korttelin konseptia, joka pyrkii vastaamaan Oulun kaupungin ympäristöohjelman mukaisiin tavoitteisiin viiden kaavaprosessiin integroidun työpaketin voimin. Alue aloittaa kaavarungon mukaisen Linnanmaanbulevardin varren rakentumisen.

Luonnosvaiheen suunnitelmissa sylimäinen korttelirakenne kiertyy toiminnallisen pihan ympärille. Pihalle on tuotu monipuolisesti erilaisia virikkeitä asukkaille – ulkoliikuntatila, kaupunkiviljelylaatikoita, leikkipaikka sekä saunallinen yhteisrakennus. Pihaa rytmittävät kerrokselliset viheralueet, joissa on pyritty mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään olemassa olevaa kunttaa. Pyöräpysäköinti on järjestetty helpoksi ja laadukkaasti. Keskitettyjen maanpäällisten autokatosten katot ovat puoliksi viherkattoa ja puoliksi aurinkopaneelia.

Asemakaavamuutoksen valmisteluaineisto hyväksyttiin Yhdyskuntalautakunnassa 11.8.2020 § 347 ja aineisto on nähtävillä 18.8 - 17.9.2020. Seuraa hanketta projektikortilta.

Huvilarannantien kaava-aluerajaus

Jakolinkki

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kaupunkisuunnittelu

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, Oulu
  • Postiosoite postal Oulun kaupungin kirjaamo PL 71,
    90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin work Vaihde 08 558 410 Kaupungin puhelinpalvelunro
    08 558 558 00 work
  • Sähköposti
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.