Ajankohtaista

< Takaisin

Kuntalaiset kutsutaan työpajaan osallistumaan Tahkokankaan asemakaavan suunnitteluun

Kuntalaisille järjestetään työpaja Tahkokankaan asemakaavasta torstaina 22.11. klo 17.00‒19.30 Hiirihaukkatalolla Kaukovainion koulun ruokalassa, osoitteessa Hiirihaukantie 4. Työpajan aluksi on kahvitarjoilu.

Tilaisuudessa esitellään edellisen työpajan 19.4.2018 tulokset sekä suunnittelun lähtökohtia. Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik Oy esittelee alustavia maankäyttövaihtoehtoja nimeltään ”Bastille” ja ”Raitit”. Niitä vertaillaan ja kehitellään ryhmätöinä. Vaihtoehdot tulevat jatkossa nähtäville asemakaavan valmisteluaineistona mielipiteitä varten. Jatkotyön pohjaksi valittava vaihtoehto työstetään kaavaehdotukseksi keväällä 2019, ja asemakaavan on tavoitteena tulla voimaan vuoden 2019 aikana.

Suunnittelualueena on Hiirosen kaupunginosan korttelin 1 tontti nro 3, Tahkokankaanpuiston puistoalue sekä Hiirosen kaupunginosan asemakaavoittamatonta aluetta. Asemakaavahankkeen yhteydessä tehdään selvityksiä sekä suunnitellaan katuja, liikennettä, ympäristöä sekä vesi- ja energiahuoltoa.

Tahkokankaan alueella toimivat Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin Tahkokankaan palvelukeskus sekä Leinonpuiston koulun Pihlajakummun toimipiste. Sairaanhoitopiiri ja kaupunki ovat vaihtaneet keskenään tontteja Tahkokankaalla, Hietasaaressa ja Peltolassa. Tahkokankaan palvelukeskuksen toiminnot siirtyvät tulevaisuudessa muualle, joten aluetta suunnitellaan uuteen käyttöön yleiskaavan mukaan tiiviiksi pientalo- sekä kerrostalovaltaiseksi asuinalueeksi palveluineen ja työpaikkoineen. Alue rakennetaan vaiheittain ja sen arvioitu rakentamisaika on 2020‒2030.

Tahkokankaan kaavahankkeen sivut

 

 

 

 

 

Jakolinkki

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kaupunkisuunnittelu

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, Oulu
  • Postiosoite postal Oulun kaupungin kirjaamo PL 71,
    90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin work Vaihde 08 558 410 Kaupungin puhelinpalvelunro
    08 558 558 00 work
  • Sähköposti
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.