Ajankohtaista - Turvallinen Oulu

< Takaisin

Seksuaalirikosten määrä väheni alkuvuodesta Oulussa - ulkomaalaisten tekemät peräti 70 prosenttia

Kaikkien Oulun poliisin tietoon tulleiden rikosten määrä on noin 14 prosenttia pienempi kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Sen sijaan huumerikoksia ja rattijuopumuksia tehtiin selvästi enemmän.

Kaikkien Oulun poliisin tietoon tulleiden rikosten määrä oli lähes 14 prosenttia vuoden 2019 tammi-kesäkuuta pienempi. Yhtenä selityksenä määrän tilastolliselle laskulle on se, että liikennerikkomusten suoritteet tilastoituvat noin kolmen kuukauden viiveellä, minkä vuoksi osa ilmoituksista puuttuu. Ilman liikenteeseen liittyviä rikoksia tarkasteltaessa määrä oli jokseenkin edellisvuoden tasolla.

Erilaisia seksuaalirikoksia Oulun poliisilaitoksen tietoon tuli 171 kappaletta kun edellisvuonna määrä oli 221. Pudotusta on noin 23 prosenttia. Raiskausrikoksia kaikkiaan poliisin tietoon tuli 15 kappaletta vähemmän ja lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä 27 kappaletta vähemmän kuin edellisvuonna vastaavana aikana.

Seksuaalisia ahdisteluja Oulun poliisin tietoon tuli runsas neljännes vähemmän kuin tammi-kesäkuussa 2019. Poliisin tietoon tulleissa seksuaalirikoksissa tekijä oli tiedossa 131 tapauksessa, joista ulkomaan kansalaisia oli 19. Vuoden 2019 tammi-kesäkuussa määrät olivat 173 ja 65.

Lue Mun Oulun -juttu aiheesta kokonaan tästä linkistä (julkaistu 4.8.2020)

 

Toripoliisi ilta-auringossa

Jakolinkki