Ajankohtaista - Turvallinen Oulu

< Takaisin

Tunne- ja turvatai­to­kas­va­tuksen opetus­ma­te­ri­aalien esitte­ly­ti­lai­suus tiistaina 16.11.

Turvallinen Oulu -hankkeessa valmistuneita tunne- ja turvataitokasvatuksen opetusmateriaaleja esitellään Teamsin välityksellä tiistaina 16.11. Aiemmin on järjestetty kaksi vastaavaa tilaisuutta loka-marraskuussa. Linjoille voi liittyä alla olevista linkeistä. 

Kolmas opetusmateriaalien esittelytilaisuus järjestetään tiistaina 16.11. klo 14.30 alkaen. Tilaisuudessa osallistujat pääsevät muun muassa näkemään opetusmateriaalien ulkoasua ja sisältöjä, kuulemaan vinkkejä ja neuvoja opetusmateriaalien käyttöön sekä esittämään kysymyksiä. 

Tiistai 16.11.2021 klo 14.30 – 15:15 Opetusmateriaalien esittelytilaisuus -
Liity Teams-tilaisuuteen painamalla tästä


Ikätasoisesti etenevät kokonai­suudet

Tunne- ja turvataitokasvatuksen opetusmateriaalien tarkoituksena on toimia opettajien ja muiden kasvatusalan ammattilaisten kasvatustyötä tukevana pedagogisena apuvälineenä sekä tunne- ja turvataitokasvatuksen toteuttamisen tukena. Oma opetusmateriaalinsa on esiopetukseen, 1.–2. luokille, 3.–4. luokille, 5.–6. luokille sekä yläkouluun 7.-9. luokille. 

Opetusmateriaalien avulla voidaan vahvistaa lasten itsetuntoa, tunne- ja vuorovaikutustaitoja sekä selviytymistaitoja turvallisuutta uhkaavien kiusaamisen, häirinnän ja väkivallan tilanteiden varalle. Keskeisestä on myös sosiaalisessa mediassa ja verkossa turvallisesti toimiminen eli digiturvataidot.  

 

Opetus­ma­te­riaalit yhdessä paikassa

Tunne- ja turvataitokasvatuksen materiaalit on koottu osoitteeseen www.turvataitokasvatus.fi

Sivusto täydentyy tämän vuoden aikana ja sinne kootaan kaikki keskeinen tieto ja materiaali tunne- ja turvataitokasvatukseen liittyen niin ammattilaisille kuin vanhemmille.  

Tunne- ja turvataitokasvatuksen opetusmateriaalien tuottamista ovat rahoittaneet opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Opetushallitus. 

 

Turvallinen Oulu -hankkeen tavoitteena on turvataitokasvatuksen edistäminen, sisältäen digitaalisessa mediassa tapahtuvan lasten ja nuorten houkuttelun ja hyväksikäytön ennaltaehkäisyn. Tunne- ja turvataitokasvatuksen edistämiseksi tehty työ on linjassa sosiaali- ja terveysministeriön julkaiseman Väkivallaton lapsuus -toimenpidesuunnitelman kanssa.

Lue lisää hankkeesta osoitteesta: www.ouka.fi/turvallinenoulu

Jakolinkki