Ajankohtaista - Turvallinen Oulu

< Takaisin

Tunne- ja turvataitokasvatuksen opetusmateriaalien esittelytilaisuudet tulossa - tule linjoille!

Turvallinen Oulu-hankkeessa valmistuneita tunne- ja turvataitokasvatuksen opetusmateriaaleja esitellään Teamsin välityksellä loka- ja marraskuussa. Linjoille voi liittyä alla olevista linkeistä.

Opetusmateriaalien esittelytilaisuudet järjestetään torstaina 14.10. klo 14:00 sekä tiistaina 2.11. klo 14:00 alkaen. Tilaisuudessa osallistujat pääsevät muun muassa näkemään opetusmateriaalien ulkoasua, sisältöjä sekä kuulemaan vinkkejä ja neuvoja opetusmateriaalien käyttöön. 

Torstai 14.10.2021 klo 14:00 – 14:45 Opetusmateriaalien esittelytilaisuus - 
Liity Teams-tilaisuuteen painamalla tästä

Tiistai 2.11.2021 klo 14:00 – 14:45 Opetusmateriaalien esittelytilaisuus - 
Liity Teams-tilaisuuteen painamalla tästä

 

Ikätasoisesti etenevät kokonaisuudet

Tunne- ja turvataitokasvatuksen opetusmateriaalien tarkoituksena on toimia opettajien ja muiden kasvatusalan ammattilaisten kasvatustyötä tukevana pedagogisena apuvälineenä sekä turvataitokasvatuksen toteuttamisen tukena. Oma opetusmateriaalinsa on esiopetukseen, 1.–2. luokille, 3.–4. luokille, 5.–6. luokille sekä yläkouluun 7.-9. luokille. 

Opetusmateriaalien avulla voidaan vahvistaa lasten itsetuntoa, tunne- ja vuorovaikutustaitoja sekä selviytymistaitoja turvallisuutta uhkaavien kiusaamisen, häirinnän ja väkivallan tilanteiden varalle. Keskeisestä on myös sosiaalisessa mediassa ja verkossa turvallisesti toimiminen eli digiturvataidot.  

 

Opetusmateriaalit yhdessä paikassa

Tunne- ja turvataitokasvatuksen materiaalit on koottu osoitteeseen www.turvataitokasvatus.fi. 

Sivusto täydentyy tämän vuoden aikana ja sinne kootaan kaikki keskeinen tieto ja materiaali tunne- ja turvataitokasvatukseen liittyen niin ammattilaisille kuin vanhemmille.  

Tunne- ja turvataitokasvatuksen opetusmateriaalien tuottamista ovat rahoittaneet opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. 

 

Turvallinen Oulu -hankkeen tavoitteena on turvataitokasvatuksen edistäminen, sisältäen digitaalisessa mediassa tapahtuvan lasten ja nuorten houkuttelun ja hyväksikäytön ennaltaehkäisyn. Tunne- ja turvataitokasvatuksen edistämiseksi tehty työ on linjassa sosiaali- ja terveysministeriön julkaiseman Väkivallaton lapsuus -toimenpidesuunnitelman kanssa. 

Jakolinkki