Ajankohtaista

< Takaisin

Kaupunginhallitus teki peliliikkeen ja päätti toteuttaa Peliliikkeen

Tänään julkistettu Ylen laaja kysely paljastaa, että kotiin eristetyt opiskelijanuoret ovat uupuneita. Suurin osa vastaajista koki, että etäkoulu on rankkaa ja vaikeuttaa opiskelua. Opiskelijat kokevat, että opetuksen laatu on laskenut, eikä apua ole saatavilla.

Kaupunginhallitus päätti tänään kokouksessaan 8.2.2021 toteuttaa Peliliike-hankkeen, jonka avulla pyritään tarttumaan korona-ajan tunnistettuihin haasteisiin. Hankkeen tavoitteena on kehittää digitaalisen maailman kautta nuorten omaa aktiivisuutta, tarttumapintoja toisiin ihmisiin sekä mielekästä tekemistä. Nuorten kanssa työskentelevien ammattilaisten ja vertaisten apu luo polkuja ulos poikkeuksellisen tilanteen luomasta umpikujasta.

Hankkeen kokonaiskustannuksen ovat 0,5 miljoona euroa, josta Oulun kaupungin osuus on noin 154 000 euroa jakautuen kolmelle vuodelle. Hanke kuuluu osana Digitaalinen Oulu -hankekokonaisuuteen. Muu hankkeen rahoitus tulee valtiolta ESR-rahoituksen kautta. Hanke kestää 31.8.2023 asti.

Hankkeen kohderyhmänä ovat 15-29 -vuotiaat heikommassa työmarkkina-asemassa olevat kuntalaiset sekä nuorten parissa työtä tekevät ammattilaiset.

Jakolinkki