6Aika-artikkelit

< Takaisin

HIPPA-hankkeessa testattiin ToimiWa Oy:n ratkaisua aidossa ympäristössä

Hippa-testaus

 

Hippa - Hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla -hanke kehittää yritysten kanssa älykkään palveluasumisen tuotteita ja palveluja. Hippa-hankkeen testauksessa oli äskettäin ToimiWa Oy:n terveydenhuollon ajankäytön hallintaan tarkoitettu ratkaisu.

Järjestelmää testattiin Kultasimpun asumispalveluissa 13. toukokuuta -12. heinäkuuta 2019 välisenä aikana. Testaus eteni yrittäjän tekemän kehittämissuunnitelman mukaisesti. Ohjelma oli nopeasti ja helposti otettavissa arjen työkaluksi. Testattu työkalu on visuaalinen, käyttäjälähtöinen ja nopea käyttää. 

Hoitohenkilökunta otti järjestelmän sujuvasti käyttöön. Yrittäjä sai kallisarvoista tietoa ohjelmankäytön kokemuksista sekä kehittämisehdotuksia ohjelman edelleen parantamiseksi. 

HIPPA-hankkeessa syntyvät tuotteet ja palvelut vastaavat asukkaiden osallistumisen ja mielekkään toiminnan, turvallisuuden, liikkumisen ja saavutettavuuden tarpeisiin. Palvelujen käyttäjät, sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, kaupungit ja yritykset sekä ammattikorkeakoulujen asiantuntijat ja opiskelijat tutkivat yhdessä älykkään asumisen kehittämistarpeita ja tuottavat ratkaisuja. Hankkeessa yhdistyvät sosiaali- ja terveysalan, tieto- ja viestintätekniikan, kiinteistö- ja talotekniikan sekä liiketalousalan osaaminen.

Toteutustapoja on kolme: yhteiskehittely, testaus ja kaupallistamisen sparraus. Prosessin aikana toteutustavat konseptoidaan ja juurrutetaan korkeakoulujen ja kaupunkien käytännöiksi.

Hippa-hanke toteutetaan Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Hippa on 6Aika-strategiaa toteuttava hanke, jonka rahoittajina ovat Uudenmaan liitto, Euroopan Aluekehitysrahasto sekä mukana olevat toimijat. Oulussa Hippa-hanketta toteuttavat Oulun kaupunki ja Oulun ammattikorkeakoulu.

Jakolinkki

Vipuvoimaa EU:lta