Oulun kaupungin kehittämissalkut

Kaupunginhallituksen hyväksymät kehittämissalkut (KH 22.9.2014) ovat osa kaupunkistrategian Oulu 2020 linjauksista johdettuja toteuttamis- ja toimenpideohjelmia. Kehittämissalkuissa toteutetaan projekteja, joissa hyödynnetään ulkopuolisia rahoituslähteitä ohjelmakaudella 2014 - 2020.

Kehittämissalkut ovat:

Näiden lisäksi ovat myös ulkopuolisella osarahoituksella toteutettavat investointihankkeet sekä elinkeinopoliittiset yrityskehityshankkeet.

Oulun kaupungin kehittämissalkut -esite

Hankkeet tietokannassa (valitse kehittämissalkku)

6Aika - Suomen suurimpien kaupunkien yhteistyöstrategia
 

Tutustu kaikkiin Oulun alueen 6Aika-hankkeisiin

Ajankohtaista

< Takaisin

Elokuvaviikko 30.9.–4.10. tuo elämyksiä opetukseen

Koulujen elokuvaviikko tuo kouluihin elokuvaelämyksiä ja tekemistä elokuvataiteen parissa 30.9.–4.10.2019. Valtakunnallinen, perusasteen kouluille suunnattu elokuvan teemaviikko järjestetään jo viidettä kertaa, ja sitä koordinoi Valveen elokuvakoulu. Teemaviikon tavoitteena on vakiintua osaksi koulujen arkea toteuttaen samalla jokaisen Suomen perusasteen koululaisen oikeutta saada laadukasta elokuvakasvatusta.

Enemmän elokuvia kuin koskaan!

Elokuvaviikolla tarjotaan vuosittain verkon kautta kouluille maksuttomia elokuvanäytöksiä laadukkaiden oppimateriaalien kera.

Tänä vuonna kotimaisten klassikoiden ohella mukana on myös eurooppalaisia lasten- ja nuortenelokuvia. Alakoululaisille esitetään lämminhenkinen Raparperimehua (Mark de Cloe, Alankomaat 2014). Yläkoululaiset pääsevät näkemään koulukiusaamista käsittelevän elokuvan Kaduttaako? (Dave Schram, Alankomaat 2013). Ensimmäistä kertaa elokuvaviikolla on katsottavissa myös lyhytelokuvia. Mukana ovat yläkouluille suunnatut Pientä valoa (Alan Gomis, Ranska 2002) ja Koulut alkavat (Jacques Rozier, Ranska 1955).

Parrasvaloihin pääsevät myös mestarilliset lasten ja nuorten tekemät lyhytelokuvat! Elokuvaviikolle on koostettu erityisesti alakouluille suunnattu kuudesta elokuvahelmestä koostuva sarja. Oppimateriaalien ohella nähtävillä ovat myös tekijöiden terveiset videomuodossa.

Kaikki elokuvat ja oppimateriaalit löytyvät www.elokuvaviikko.fi sivujen kautta. Osa elokuvista on katsottavissa vain elokuvaviikon ajan 30.9.–4.10.2019.

Tutkitaan, koetaan, tehdään

Elokuvaviikon sivustolta löytyvät toiminnalliset tehtävät ja ohjeet omien elokuvien tekemiseen tarjoavat kokonaisvaltaisen mahdollisuuden tutustua elokuvaan taiteena, kulttuurina ja kielenä. Elokuvaviikko haastaakin kaikki koululuokat kuvaamaan tänä vuonna omia elokuvia! Valmiin mestariteoksen voi lähettää Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin yhteydessä järjestettävään valtakunnalliseen Oskari-kilpailuun.

Viikon vastuuorganisaatio on oululainen Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI), Koulukino ry, IhmeFilmi ry ja CinEd-hanke sekä Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Hanketta rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki.

Katso tiedote videomuodossa: https://bit.ly/2k5LBXg
Tiedote on luettavissa myös verkon kautta täällä: http://www.elokuvaviikko.fi/ajankohtaista/

Jakolinkki

Oulun kaupungin projektipalvelut

  • Käyntiosoite work Isokatu 9, Oulu
  • Postiosoite postal Sähköposti: projektipalvelut (at) ouka.fi 90015 OULUN KAUPUNKI (Postiosoite: PL 1, 90015 OULUN KAUPUNKI)
  • Puhelin Kehityspäällikkö Sari Matinheikki (Salkkukokonaisuus, ympäristösalkku, infrahankkeet) cell 044 703 2014
    Ohjelmakoordinaattorit cell
    Sari Hyvärinen (Kaupunkikulttuurisalkku, Hyvinvointisalkku, projektien ja salkkujen viestintä) cell 044 703 1317 Nina Himsworth (Työllisyyssalkku, BusinessOulu) cell 050 5728533 Juha Sirviö (Digitaalinen agenda -salkku, Oulun Digi) cell 050 569 5281 work Talouskoordinaattori Anne-Maria Simojoki cell 050 563 4235
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Vipuvoimaa EU:lta