Oulun kaupungin kehittämissalkut

Kaupunginhallituksen hyväksymät kehittämissalkut (KH 22.9.2014) ovat osa kaupunkistrategian Oulu 2020 linjauksista johdettuja toteuttamis- ja toimenpideohjelmia. Kehittämissalkuissa toteutetaan projekteja, joissa hyödynnetään ulkopuolisia rahoituslähteitä ohjelmakaudella 2014 - 2020.

Kehittämissalkut ovat:

Näiden lisäksi ovat myös ulkopuolisella osarahoituksella toteutettavat investointihankkeet sekä elinkeinopoliittiset yrityskehityshankkeet.

Oulun kaupungin kehittämissalkut -esite

Hankkeet tietokannassa (valitse kehittämissalkku)

6Aika - Suomen suurimpien kaupunkien yhteistyöstrategia
   NEW! Tutustu kaikkiin Oulun alueen 6Aika-hankkeisiin

Ajankohtaista

< Takaisin

Robottirollaattoria kehittänyt hanke sai tunnustusta – Oulu mukana kehittämässä

LEA-robottirollaattoria kehittänyt SILVER-hanke on valittu EU:n komission listauksessa niiden hankkeiden joukkoon, joilla on vaikutettu eniten ikäihmisten aktiiviseen ja hyvään ikääntymiseen Euroopassa. Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut oli mukana LEA-robottirollaattorin kehittämisessä ja testaamisessa. Listalle valittiin 25 EU-rahoitteista teknologiaan keskittyvää hanketta, jotka on toteutettu viimeisen 11 vuoden aikana. 

Listauksessa huomioitiin, millä tavalla hankkeet ovat vaikuttaneet muun muassa ikäihmisten elämänlaadun parantamiseen sekä terveyden ja pitkäaikaishoidon tehokkuuden kehittämiseen. Uudet teknologiset ratkaisut nähdään erityisen tärkeinä, sillä ikääntyneen väestön osuus kasvaa Euroopassa. Vuoteen 2060 mennessä joka kolmas eurooppalainen on yli 65-vuotias. 

Näihin tavoitteisiin vastattiin myös kansainvälisessä SILVER-hankkeessa. Sen tavoitteena oli löytää uusia teknologioita, joiden avulla voidaan tukea ikäihmisten arkea ja omassa kodissa asumista. Tähän tarkoitukseen kehitetty LEA-robottirollaattori ohjaa käyttäjäänsä muun muassa liikkumisessa, opastaa jumppaharjoitteissa ja muistuttaa menoista. Sillä voi soittaa myös kuvapuheluita. Oulussa laitetta testattiin päivätoiminnassa ja kahdessa ikäihmisen kodissa yhdessä hoitajien kanssa. Kotona asumista tukevan robotiikan lisäksi SILVER-hankkeessa kehitettiin Euroopan ensimmäinen ylikansallinen, kolmivaiheinen, esikaupallinen hankintojen prosessi ja toteutettiin sen mukaista hankintaa.

Robottirollaattorin testaus oli osa Oulun kaupungin hyvinvointipalveluiden tunnustusta saanutta laajaa testaustoimintaa. OuluHealth Labs palkittiin viime kuussa ansiokkaasta toiminnasta eHealthin ja telelääketieteen saralla. Puolestaan vuonna 2016 Euroopan komissio myönsi Oulun kaupungin hyvinvointipalveluille kolmen tähden EIP-AHA referenssikaupunkistatuksen, jonka saamiseen vaikutti erityisesti OuluHealth Labsin testaustoiminta. Status tarkoittaa eurooppalaista innovaattorikaupunkitunnustusta aktiivisessa ja terveessä ikääntymisessä sekä verkostossa toimimista muun muassa yhteisissä kehittämishankkeissa.

OuluHealth Labs on Oulun kaupungin hyvinvointipalvelujen Oulu WelfareLabin, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin OYS TestLabin ja Oulun ammattikorkeakoulun Oamk SimLabin  yhteinen innovaatio-, kehitys- ja testausympäristö. OuluHealth Labs toteuttaa testauksia yhteistyössä yritysten kanssa. Kuntalaisia pyydetään tulevaisuudessakin mukaan uusien kehittävien teknologioiden testaamiseen aiheesta riippuen. 

Jakolinkki

Oulun kaupungin projektipalvelut

  • Käyntiosoite work Isokatu 9, Oulu
  • Postiosoite postal Sähköposti: projektipalvelut (at) ouka.fi 90015 OULUN KAUPUNKI (Postiosoite: PL 1, 90015 OULUN KAUPUNKI)
  • Puhelin Kehityspäällikkö Sari Matinheikki (Salkkukokonaisuus, ympäristösalkku, infrahankkeet) cell 044 703 2014
    Ohjelmakoordinaattorit cell
    Sari Hyvärinen (Kaupunkikulttuurisalkku, Hyvinvointisalkku, projektien ja salkkujen viestintä) cell 044 703 1317 Nina Himsworth (Työllisyyssalkku, BusinessOulu) cell 050 5728533 Juha Sirviö (Digitaalinen agenda -salkku, Tietohallinto) cell 050 569 5281 work Talouskoordinaattori Anne-Maria Simojoki cell 050 563 4235
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Vipuvoimaa EU:lta