Oulun kaupungin kehittämissalkut

Oulun kaupunginhallitus päätti 2010 (7.6.2010 § 347), että kaupungin projektimuotoinen kehittäminen kytketään tiiviimmin kaupunkistrategiaan poikkihallinnollisten kehittämisohjelmien avulla. Valtuustokaudella 2013 – 2017 kehittämisohjelmista luovuttiin ja käyttöön otettiin kaupunkistrategian Oulu 2020 toteuttamis- ja toimenpideohjelmista johdetut kehittämissalkut, joihin on suunnattu valtaosa niistä kehittämisresursseista, joissa hyödynnetään ulkopuolista rahoitusta. Nykyisen valtuustokauden kehittämissalkut päivittyvät kaupunkistrategian Oulu 2026 jatkotyön edetessä. 

Kehittämissalkut ovat:

Näiden lisäksi ovat myös ulkopuolisella osarahoituksella toteutettavat investointihankkeet sekä elinkeinopoliittiset yrityskehityshankkeet.

Oulun kaupungin kehittämissalkut -esite

Hankkeet tietokannassa (valitse kehittämissalkku)

6Aika - Suomen suurimpien kaupunkien yhteistyöstrategia
 

Tutustu kaikkiin Oulun alueen 6Aika-hankkeisiin

Ajankohtaista

< Takaisin

6Aika-hankerahoitusta haettavissa – kaupungit kehitysympäristöinä sekä lisää osaamista kasvaville aloille

EAKR-hankehaussa etsitään ratkaisuja, joilla edistetään kuutoskaupunkien muutosta hiilineutraaleiksi kaupunkialueiksi. ESR-haku keskittyy osaamisen kehittämiseen kasvavilla ja työvoimapulasta kärsivillä aloilla. Haku on avoinna 18.10. saakka.

Vuoden 2019 6Aika EAKR-haussa haetaan hankkeita uusiutuvan energian ja energiatehokkaiden ratkaisujen kehittämiseksi. 

Hankkeissa kehitetään älykkäitä, resurssitehokkaita ja vähähiilisiä ratkaisuja ja/tai palveluja, joista yrityksille syntyy uutta liiketoimintaa, ja jotka edistävät kuutoskaupunkien tavoitteita kohti hiilineutraaleja kaupunkialueita. Hankkeissa on tärkeää hyödyntää kaupunkeja kehitysympäristöinä ja ohjata kaupunkien ja kuntalaisten toimintaa kestävämpään suuntaan. EAKR-hankkeiden rahoittajana toimii Uudenmaan liitto.
 

Lue EAKR-hankehakukuvaus

EAKR-hakuilmoitus Rakennerahastot.fi -sivuilla 


ESR-hankkeiden toivotaan keskittyvän seuraaviin aihealueisiin: korkeaan teknologiaan ja digitalisaatioon liittyvän osaamisen aktivointi ja lisääminen (esim. automaatio, tekoäly, data-analytiikka, kyberturvallisuus), kasvavien alojen yritysten työvoimatarpeeseen ja osaajapulaan vastaaminen, positiivisen rakennemuutoksen tuomien mahdollisuuksien hyödyntäminen tai uudet ja innovatiiviset ratkaisut työllistymisvalmiuksien ja työllistymisen edistämiseksi. Rahoittajana toimii Hämeen ELY-keskus.
 

Lue ESR-hankehakukuvaus

ESR-hakuilmoitus Rakennerahastot.fi -sivulla


Vuoden 2019 6Aika-hauissa toivotaan, että ESR- ja EAKR-hakujen hankeideoista valmisteltaisiin yhteisiä hankekokonaisuuksia, joissa eri rahastoilla rahoitettavat hankkeet tukisivat toisiaan. Hanke voi myös tukea jo aiemmin käynnistynyttä 6Aika-strategian hanketta.

Jos sinulla on hankeidea, ole mahdollisimman pian yhteydessä Oulun 6Aika-kaupunkikoordinaattori Soile Jokiseen, soile.jokinen(at)businessoulu.com, puh. 050 322 2974. Soile auttaa hakijoita ideoiden jalostamisessa ja sopivien hankekumppaneiden etsimisessä.

Jakolinkki

Oulun kaupungin projektipalvelut

 • Käyntiosoite work Isokatu 9, Oulu
 • Postiosoite postal Sähköposti: projektipalvelut (at) ouka.fi 90015 OULUN KAUPUNKI (Postiosoite: PL 1, 90015 OULUN KAUPUNKI)
 • Puhelin Kehityspäällikkö Sari Matinheikki (Salkkukokonaisuus, ympäristösalkku, infrahankkeet) cell 044 703 2014
  Ohjelmakoordinaattorit cell
  Sari Hyvärinen (Kaupunkikulttuurisalkku, Hyvinvointisalkku, projektien ja salkkujen viestintä) cell 044 703 1317
  Nina Himsworth (Työllisyyssalkku, BusinessOulu) cell 050 5728533

  Juha Sirviö (Digitaalinen agenda -salkku, Oulun Digi) cell 050 569 5281
  work Talouskoordinaattori Anne-Maria Simojoki cell 050 563 4235
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Vipuvoimaa EU:lta