Oulun kaupungin kehittämissalkut

Kaupunginhallituksen hyväksymät kehittämissalkut (KH 22.9.2014) ovat osa kaupunkistrategian Oulu 2020 linjauksista johdettuja toteuttamis- ja toimenpideohjelmia. Kehittämissalkuissa toteutetaan projekteja, joissa hyödynnetään ulkopuolisia rahoituslähteitä ohjelmakaudella 2014 - 2020.

Kehittämissalkut ovat:

Näiden lisäksi ovat myös ulkopuolisella osarahoituksella toteutettavat investointihankkeet sekä elinkeinopoliittiset yrityskehityshankkeet.

Oulun kaupungin kehittämissalkut -esite

Hankkeet tietokannassa (valitse kehittämissalkku)

6Aika - Suomen suurimpien kaupunkien yhteistyöstrategia
 

Tutustu kaikkiin Oulun alueen 6Aika-hankkeisiin

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulussa alkaa IoT-arkkitehtivalmennus − haku käynnissä!

Oulussa järjestetään IoT-arkkitehtivalmennus 11.11.−9.12.2019. Kouluttajana toimii Opiframe Oy.

Valmennuksessa perehdytään IoT-laitteiden ja arkkitehtuurin maailmaan sekä sulautettujen laitteiden ohjelmointiin. Opiskelu tapahtuu ohjelmointilaboratoriossa Raspberry PI Linux -alustalla.

”Oulussa tuotetaan jo tänään erilaisia IoT-pohjaisia ratkaisuja muun muassa vesi-, turvallisuus-, auto- ja terveysteollisuuteen, jotka perustuvat alueen 40 vuoden osaamiseen langattomuudessa ja kompleksisissa arkkitehtuureissa. Tämä kaikki on vasta kasvun alussa”, toteaa ICT-toimialan asiakkuuspäällikkö Janne Mustonen BusinessOulusta.

Ohjelmointikielinä valmennuksessa ovat C/C++ ja Python. Osallistujien osaamistasosta riippuen ohjelma sisältää sulautettujen järjestelmien systeemiohjelmointia sekä laiteajureiden hallintaa Linux-ympäristössä. Ohjelmoinnin perusteiden hallitseminen on suositeltavaa.

”Intensiivinen valmennusohjelma tarjoaa kattavan näkymän IoT-laitemaailmaan. Valmennuksesta saa myös hyvän pohjan taitojen kehittämiseen jatkossa”, kertoo projektikoordinaattori Päivi Jämsä BusinessOulusta.

Valmennuksessa tutustutaan laitteiden etähallintaan ja tiedon keruuseen MQTT ja REST-protokollien avulla sekä erilaisten anturiverkkojen toimintaan ja rakentamiseen. Lopuksi katsotaan IoT-palveluarkkitehtuurin kokonaiskuvaa tiedon keräämisestä sen käsittelyyn ja tallentamiseen sekä myös esittämiseen pilvipalvelujen avulla.

Valmennus on suunnattu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus on maksuton osallistujalle. Mukaan voi hakea 27.10.2019 mennessä.

Valmennusohjelman rahoittaa BusinessOulun 6Aika Digipore -hanke (ESR).

Lisätietoja: 
projektikoordinaattori Päivi Jämsä, BusinessOulu, paivi.jamsa@businessoulu.com, p. 050 433 8973
toimitusjohtaja Jyrki Nieminen, Opiframe Oy, jyrki.nieminen@opiframe.com, p. 040 578 2411
http://opiframe.com/iotoulu/

Jakolinkki

Oulun kaupungin projektipalvelut

  • Käyntiosoite work Isokatu 9, Oulu
  • Postiosoite postal Sähköposti: projektipalvelut (at) ouka.fi 90015 OULUN KAUPUNKI (Postiosoite: PL 1, 90015 OULUN KAUPUNKI)
  • Puhelin Kehityspäällikkö Sari Matinheikki (Salkkukokonaisuus, ympäristösalkku, infrahankkeet) cell 044 703 2014
    Ohjelmakoordinaattorit cell
    Sari Hyvärinen (Kaupunkikulttuurisalkku, Hyvinvointisalkku, projektien ja salkkujen viestintä) cell 044 703 1317 Nina Himsworth (Työllisyyssalkku, BusinessOulu) cell 050 5728533 Juha Sirviö (Digitaalinen agenda -salkku, Oulun Digi) cell 050 569 5281 work Talouskoordinaattori Anne-Maria Simojoki cell 050 563 4235
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Vipuvoimaa EU:lta