Oulun kaupungin kehittämissalkut

Oulun kaupunginhallitus päätti 2010 (7.6.2010 § 347), että kaupungin projektimuotoinen kehittäminen kytketään tiiviimmin kaupunkistrategiaan poikkihallinnollisten kehittämisohjelmien avulla. Valtuustokaudella 2013 – 2017 kehittämisohjelmista luovuttiin ja käyttöön otettiin kaupunkistrategian Oulu 2020 toteuttamis- ja toimenpideohjelmista johdetut kehittämissalkut, joihin on suunnattu valtaosa niistä kehittämisresursseista, joissa hyödynnetään ulkopuolista rahoitusta. Nykyisen valtuustokauden kehittämissalkut päivittyvät kaupunkistrategian Oulu 2026 jatkotyön edetessä. 

Kehittämissalkut ovat:

Näiden lisäksi ovat myös ulkopuolisella osarahoituksella toteutettavat investointihankkeet sekä elinkeinopoliittiset yrityskehityshankkeet.

Oulun kaupungin kehittämissalkut -esite

Hankkeet tietokannassa (valitse kehittämissalkku)

6Aika - Suomen suurimpien kaupunkien yhteistyöstrategia
 

Tutustu kaikkiin Oulun alueen 6Aika-hankkeisiin

Ajankohtaista

< Takaisin

Yli sata kansainvälistä valoammattilaista kokoontuu Ouluun

Oulu on kuluvalla viikolla yli sadan kansainvälisen valaistusalan ammattilaisen valokeilassa.

Kymmenien eri maiden valosuunnittelijoita, taiteilijoita tai valaistusalan yritysten edustajia on kutsuttu Oulun kaupungin ja Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunkihankeen vieraaksi keskiviikosta lauantaihin, 20.-23. marraskuuta 2019.

Vieraat tutustuvat Ouluun ja Lumo-valofestivaaliin monelta eri näkökulmalta. Ohjelmaan kuuluu luentoja, keskusteluja ja vierailuja sekä tutustumisia  Hiukkavaarataloon, Oulun yliopistoon, Kierikkiin sekä tietysti Lumo-valofestivaalin kohteisiin.

”Voimme tuoda heille esille pohjoisen valon ja pimeyden voimakasta kontrastia. Saamme olla ylpeitä voidessamme emännöidä näin isoa tapahtumaa ensimmäistä kertaa Oulussa ja ilolla esitellä myös Lumo-valofestivaalia”, sanoo vierailun emäntä Oulu2026:n hankejohtaja Piia Rantala-Korhonen.

Oulun kaupunki on kansainvälisen kaupunkivalaistusverkoston LUCI:n eli Lighting Urban Community Internationalin pohjoisin jäsen. Verkostossa on mukana 70 kaupunkia eri puolilta maailmaa.

LUCI:n tapahtuma, City Under Microscope, on suunnattu alan ammattilaisille ja paikallisille valoalan toimijoille, joilla on myös mahdollisuus verkostoitua kansainvälisesti saman alan toimijoiden kanssa. Tulevassa tapahtumassa keskitytään Oulussa toteutettujen valaistusratkaisujen ja valoteosten esille tuomiseen.

Lisätietoja verkoston nettisivuilta tästä linkistä.

 

Jakolinkki

Oulun kaupungin projektipalvelut

 • Käyntiosoite work Isokatu 9, Oulu
 • Postiosoite postal Sähköposti: projektipalvelut (at) ouka.fi 90015 OULUN KAUPUNKI (Postiosoite: PL 1, 90015 OULUN KAUPUNKI)
 • Puhelin Kehityspäällikkö Sari Matinheikki (Salkkukokonaisuus, ympäristösalkku, infrahankkeet) cell 044 703 2014
  Ohjelmakoordinaattorit cell
  Sari Hyvärinen (Kaupunkikulttuurisalkku, Hyvinvointisalkku, projektien ja salkkujen viestintä) cell 044 703 1317
  Nina Himsworth (Työllisyyssalkku, BusinessOulu) cell 050 5728533

  Juha Sirviö (Digitaalinen agenda -salkku, Oulun Digi) cell 050 569 5281
  work Talouskoordinaattori Anne-Maria Simojoki cell 050 563 4235
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Vipuvoimaa EU:lta