In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

MAAILMANKOULUN MATKALAUKUT 

(Ihmisoikeudet, 5–6 lk, Globaali vastuu 7–9 lk) 

 

Lapsen oikeudet (5–6 lk) -matkalaukku sisältää YK:n lasten oikeuksiin liittyviä harjoituksia, työpajavinkkejä, pelejä, musiikkia ja videomateriaalia. 

 

Yksin maailmalla (5–9 lk) -sarjakuvanäyttely esittelee mm. yksin Suomeen tulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden piirtämiä sarjakuvia sekä tarjoaa ohjeita ja vinkkejä ruohonjuurisarjakuvan tekemiseen ja käyttöön opetuksessa. 

 

Paossa (5–9 lk) -matkalaukun teemoina ovat pakolaisuus, turvapaikanhakijat ja maahanmuuttajat. Laukussa on runsaasti harjoituksia, julisteita, musiikkia, tarinoita ja visuaalista materiaalia aiheen käsittelyä varten. 

 

Viesti ja välitä (5–9 lk) -materiaalipaketissa on monipuolinen valikoima tehtäviä ja havaintomateriaaleja, jotka käsittelevät esimerkiksi median välittämiä mielikuvia, erilaisia vuorovaikutustapoja sekä sananvapautta. 

 

Rauhaa! (5–9 lk) -materiaalipaketti sisältää mm. tarinoita, ohjeita toiminnallisiin harjoituksiin sekä draamaideoita yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden pohtimiseen. 

 

Tasa-arvoa arkeen (7–9 lk) -matkalaukku sisältää käytännönläheisiä harjoituksia, tehtäviä ja näkökulmia tasa-arvosta meillä ja muualla.