In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

KIERIKKIKESKUS VALMISTAUTUU  VAUHDIKKAASEEN KESÄÄN !

Kuva Kari Tykkyläinen.

Talven jälkeen Kierikkikeskus alkaa herätä talviuniltaan. Keskus on kyllä edelleen  tilauksesta auki ympäri vuoden. Ensimmäiset koululais- ja muut ryhmät tulevat toukokuun puolivälissä ja olemme avoinna yleisölle 5.6.-27.8. mutta toki vastaanotamme ryhmiä ja yksityisiä vierailijoita jo toukokuussa ja elokuun jälkeen. Varsinkin syksyllä tuhannet koululaiset valloittavat jälleen Kierikin ja sen kivikauden kylän. Ensimmäinen isompi tapahtuma on su 4.6. kun seikkailutapahtuma Kärkkäinen Challenge valloittaa Kierikin. Ks. lisää ajankohtaista-sivultamme. 

Kesä lähtee vauhdikkaasti käyntiin kun 17.-21.6. kivikauden kylän täyttää moottorisahojen surina kun ITE KIVIKAUDESSA –veistosleiri on täydessä työssä. Kurssin teemana ovat ihmisveistokset ja mutta ilmaisu on vapaa. Kurssia vetää vastaavista veistoskursseista vahvan kokemuksen omaava taitelija Kari Tykkyläinen. Kurssi järjestetään yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton ja Kierikki ry:n kanssa ja Valto Pernu-säätiön tuella. Lue lisää leiristä ja katso ilmaittautumisohjeet.

Kalenteriin kannattaa merkitä Oulujoen seurakunnan maakirkko Kierikin auditoriossa su 2.7. klo 13. Ja tietenkin perinteiset yleisökaivaukset 1.-29.7. ja Muinaismarkkinat upeine ohjelmineen jälleen kivikauden kylässä 29.-30.7.

Tiedotamme piakkoin lisää kaikista tapahtumista.

 

Tiedotamme aktiivisesti myös Facebook-sivuillamme.
 
Kuva Juuso Haarala, kuvankäsittely Tiia Pirkola.  
 
 
Hotelli Kierikinhovi ja ravintola Kierikki 

Hotelli Kierikinhovi päärakennuksen vieressä palvelee asiakkaita ympäri vuoden. Myös päärakennuksessa toimiva ravintola Kierikki on tilauksesta auki ympäri vuoden. Ravintolassa on tarjolla monipuolisia kahviotuoteetia aukioloaikoina ja tilauksesta lounasta ja muita tarjoiluja. Ravintola on erinomainen paikka vaikkapa perhejuhlien pitämiseen.
 
Tilaukset hotelliin ja ravintolaan Aino Kurtti p. 044-737 9464 , s-posti aino.kurtti@gmail.com 
 
Kierikkikeskus koostuu v. 2001 valmistuneesta palkitusta hirsisestä päärakennuksesta ja sen viereisen lammen ympärille rakennetusta hotellikokonaisuudesta. Yleisökaivausalue on päärakennuksen vieressä ja siitä lähtee 400 metrin lankkupolku kivikauden kylään ja sieltä edelleen 300 metrin ansapolulle. Koko Kierikin alue lankkupolkuineen on esteetön ja helposti liikuttavissa. 
 

Tietoa Kierikistä

Kierikissä on tekemistä ja näkemistä kaikenikäisille. Arkeologinen näyttely esittelee elämää kivikaudella ja auditoriossa esitetään uutta ja suosittua koko perheen Aurinkokivi-filmiä, alueen arkeologiasta kertovaa dokumenttia sekä lastenfilmiä Aikamatka kivikaudelle.

Tiedotamme ajankohtaisista asioista myös suosituilla Facebook-sivuillamme. Kannattaa tutustua myös Luupin Luluun, joka on todellinen sosiaalisen median moniottelija.

Kierikki on osa Oulun kaupungin museo- ja tiedekeskus Luuppia.

Tutustu meihin YouTubessa (englanniksi).

Käyntiosoite:
Pahkalantie 447 
91200 Yli-Ii, Oulu

Puhelin:
050 4107 309

Hotellin ja ravintolan puhelin:
044 737 9464

Kierikkikeskus on avoinna 5.6.-27.8.2017. Touko- ja syyskuussa avoinna oppilaitos- ja muille ryhmille etukäteisvarauksesta. Keskikesällä 26.6.-13.8. avoinna joka päivä. Katso tarkemmat aukioloajat täältä. 

Pääsymaksut:

  • Aikuiset 8 €
  • Varusmiehet, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 5 €
  • Lapset 6–17 v. 5 € (0–5 v. ilmainen)
  • Perheet (2 aikuista + 2 lasta) 20 €, kolmas lapsi puoleen hintaan


Lue lisää


Ajo-ohjeet

Kierikkikeskukseen on helpointa tulla omalla autolla, sillä julkiset yhteydet ovat heikot. Mikäli tarvitset autokyytiä, ole ystävällisesti yhteydessä asiakaspalveluun.