In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Yleisökaivaukset Yleisökaivaukset

Päivä alkaa omatoimisella tutustumisella Kierikkikeskuksen arkeologiseen näyttelyyn, jonka yhteydessä on mahdollisuus katsoa Aurinkokivi-filmi. Auditoriossa on myös esillä edellisen kaivauskesän löytöjä.  Tämän jälkeen pääsette mukaan arkeologisille kaivauksille. Ohjeet saatte päärakennuksen asiakaspalvelusta. Kaivausalue sijaitsee kivikautisella asuinpaikalla vain sadan metrin päässä päärakennuksesta. Kaivauspaikalla ammattiarkeologi opastaa oikean kaivaustekniikan, joka takaa löytöjen havaitsemisen ja tuloksellisen tutkimuksen. Aikuiset kaivajat saavat mukaansa kaivausohjevihkosen ja lapset kunniakirjan osallistumisestaan.

Vuonna 2015 tutkitaan Kierikinkankaan isointa pyöreää asumuspainannetta josta jo ensimmäisenä päivänä löytyi upea meripihkariipus. Ks. ajankohtaiset tiedotteet. 

Voitte tutustua myös Kivikauden kylään ja kokeilla esimerkiksi kiviesineiden valmistusta sekä muinaisjousella ampumista.

Ajankohta heinäkuu, ti–la. Kaivaukset 12–17, keskus avoinna 10–17.

Kesto 3-5 tuntia

Hinta             
Aikuiset: 15 €
Opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet ja työttömät, lapset 7-17 vuotta: 12 €

Alaikäraja 7 vuotta, alle 10 -vuotiaat vain vanhemman ihmisen seurassa. 

Sopii myös yksin vieraileville. Ennakkoilmoittautuminen ei välttämätöntä! Voit myös osallistua kaivauksille useampana päivänä, jolloin ohjelman hinta puolittuu (ensimmäinen päivä täydellä hinnalla, seuraavat puoleen hintaan). Yösija löytyy mukavasti läheisestä hotellistamme.

Kuva Sami Viljanmaa, Museo- ja tiedekekus Luuppi/Kierikkikeskus.

Ks video Kalevan sivuilta. Kuva Sami Viljanmaa.