Ajankohtaista

< Takaisin

Ohjeita syksyn 2020 ylioppilaskirjoituksiin:

Ohjeita YO-kirjoituksiin

 

 1. Sairaana, oireisena tai karanteenissa ei saa tulla kirjoituksiin. Tällöin suorituskerta jää väliin. Ota yhteyttä rehtoriin ja/tai opinto-ohjaajaan.
 2. Pese kädet tultuasi koululle. Koululla on käytössä myös käsihuuhdetta.
 3. Muista turvavälit toisiin.
 4. Tule ajoissa paikalle. Mieluiten heti klo 8 jälkeen. Takit naulakkoon. Ota ruokalasta tarjotin ja laita sille eväät läpinäkyvissä pakkauksissa. Lisäksi ota mukaan saliin oma tietokone, langalliset kuulokkeet, langallinen hiiri, laturi ym. kirjoitustarvikkeet. Vaatteissa ei pidä olla kirjoituksia.
 5. Jos myöhästyt, ota yhteyttä rehtoriin.
 6. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaasi.
 7. Matkapuhelinta ei saa olla salissa mukana eikä kelloa.
 8. Kaikki paperitavara annetaan koululta.
 9. Jos käytät maskeja, ota mukaasi omat maskit suljettavassa pussissa tai rasiassa, johon laitat käytetyt maskit ja viet ne mukanasi kotiin. Niitä ei saa laittaa koulun roskiksiin.
 10. Rehtori kertoo oman istumapaikan. Kytke kone sähköverkkoon, liitä se tutkintoverkkoon ja käynnistä kone usb-tikulta koejärjestelmään.
 11. Odota, että valvoja tulee tarkistamaan henkilöllisyytesi ja antaa koejärjestelmän pääsykoodit.
 12. Odota kokeen alkua omalla paikallasi. Jos haluat käydä wc-tiloissa ennen kokeen alkua, ota yhteys valvojaan, joka käyttää wc-tiloissa. Salissa ei pidä keskustella turhaan.
 13. Koe alkaa, kun rehtori avaa koetehtävät ja ilmoittaa alkamisajan. Koeaika on kuusi tuntia ja Ylioppilastutkintolautakunnan erityisjärjestelyluvalla korkeintaan kahdeksan tuntia.
 14. Jos haluat kokeen aikana käydä wc-tiloissa, viittaa tai nouse seisomaan. Valvoja vie wc-tiloihin pyyntöjärjestyksessä. Poistuessasi paikaltasi laita koneen näytönsäästäjä päälle (lukon kuva näytön oikeassa yläreunassa).
 15. Viittaa, mikäli sinulla on ongelmia koejärjestelmän tai tietokoneen kanssa tai jos sinulla on muuta asiaa valvojalle.
 16. Koesalista saa poistua aikaisintaan klo 12.00.
 17. Kun olet valmis, päätä koe, sammuta tietokone, irrota virta- ja verkkojohdot sekä usb-tikku. Ota kaikki tarvikkeesi ja luonnosteluun käyttämäsi paperit tarjottimelle ja mene ykkösvalvojan luo.
 18. Poistu koesalista vasta kun ykkösvalvoja antaa siihen luvan. Muista ottaa ja hakea tavarasi mukaasi, ja jätä tarjotin ruokalaan.

Jakolinkki