In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Toiminta-ajatus Toiminta-ajatus

Toimintaamme ohjaavat kolme pääajatusta: yhteistyö lähikoulun kanssa, pienryhmätoiminta sekä pajatyöskentely.

Yhteistyö

Koulun kanssa tehtävä yhteistyö rytmittää jollakin tavalla jokaista toimintapäiväämme. Päiväkodin ja koulun yhteinen ruokasali kokoaa nälkäiset lapset, pienet ja suuret, päivittäin ruokailemaan. Ruokailun lomassa tapaamme koulun väkeä ja voimme vaihtaa kuulumisia puolin ja toisin. Myös koulun suuri sali kokoaa silloin tällöin kaikki saman katon alla ahertavat lapset yhteisiin tilaisuuksiin.

Kullakin esiopetusryhmällä on kummiluokka koulun puolelta. Vierailuja koulun puolelle tehdäänkin säännöllisesti, samoin koululaiset pääsevät vuorollaan vierailemaan päiväkodin puolelle ja yhteistyön on havaittu olevan lapsille hyvin antoisaa. Myös nivelvaihe esiopetuksesta perusopetukseen tulee lapsille mahdollisimman helpoksi, kun lapset ovat jo etukäteen saaneet tutustella tulevaan kouluunsa.

 

Pienryhmätoiminta

Päiväkodissamme lähes kaikki toiminta tapahtuu pienryhmässä. Kun lapset on jaettu asianmukaisiin pienryhmiin, aikuisella on enemmän aikaa huomioida lasta yksilöllisesti, kuunnella lasta ja yhdessä voidaan ihmetellä elämän suuria ja pieniä asioita.

Pajatyöskentely

Pajatyöskentely on yksi päiväkotimme toimintatavoista. Aikuiset suunnittelevat kulloinkin sovittuun aihepiiriin liittyvää toimintaa, joka voidaan toteuttaa siten, että työpajoissa pääsevät käymään kaikki tietynikäiset lapset. Aikuiset ohjaavat pajoja ja lapset kiertävät jokaisessa pajassa. Pajatoiminnan tarkoituksena on antaa lapsille uusia kokemuksia ja elämyksiä sekä tutustua toisten esiopetusryhmien lapsiin ja aikuisiin.


METSÄMÖRRI

"Näitkö minut metsätiellä? 
Olen metsän Mörri.
Päivät pitkät metsä tarjoaa
paljon mukavaa."

Gösta Frohm, suom. Hannele Huovi ja Pipsa Standerholm

Päiväkodissamme tehdään metsämörriretkiä viikottain. Kaikki lapset pääsevät vuorollaan retkille, joilla tutustutaan lähiluontoon, harjoitellaan ensimmäisiä erätaitoja ja opetellaan kunnioittamaan ja säästämään luontoa.

Metsämörritoiminta on Suomen Ladun alkuun panemaa lasten luonto- ja ympäristökasvatusta, jossa lapset ulkoilevat Metsämörrin sekä koulutetun metsämörriohjaajan kanssa.