In English | Tekstin koko A- A+

Lue ääneen!
 

Sinikka Nopola: Gekko ja Puupponen

Gekko on loistava kokki ja pianisti, ainakin omasta mielestään. Puupponen puolestaan on ihan tavallinen Puupponen, joskin orpo. Gekon mielestä Puupposen sukulaiset saattaisivat löytyä Tukholmasta. Matka vie aina kuninkaanlinnaan asti, jossa ystävykset esittäytyvät Hasselbackan vapaaherrana ja Mosabackan kreivinä. Narraamisella ei kuitenkaan pitkälle pötkitä..

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta

 

Anna-Mari Kaskinen: Vuoden paras päivä: Iloista syntymäpäivää!

Siili valmistelee synttäreitä, mutta missä vieraat viipyvät? Eläinystävien mielestä ei ole kovin paljon väliä miten juhlitaan ja kuka saa lahjan. Tarinaa piristävät mainiot runonpätkät. Lue ääneen koko perheelle!

Saatavuus

 

Kirsi Kunnas: Kani Koipeliinin kuperkeikat

Kani Koipeliini tupsahtaa maailmaan Taikurin hatusta, eikä oikein tiedä, kuka on ja mistä tullut. Hämmennys valtaa myös Susi Vainohampaan ja Kettu Vilkkukielen (mahakin murisee!). Kani ei kuitenkaan kavahda rajua sudenhajua, eikä terävää ketunkieltä. Kirsi Kunnaksen notkea runokieli alittaa ja ylittää ikärajat. Lue omaksi tai lasten iloksi!

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta

 

Myry Voipio: Ylipainoinen yksisarvinen ja muita kertomuksia

Herra Yrjölän kasvihuoneessa tapahtuu outoja. Elli lähtee huimapäiselle tutkimusmatkalle. Yksisarvinen rakastaa leipurin kermakakkuja. Arkinen ja satumainen kohtaavat oululaissyntyisen Myry Voipion viehkeässä esikoiskirjassa.

Saatavuus

 

Riikka Jäntti: Nokikätkön ritarit ja kuuhiisi

Nökö-orava ja Toivo-siili asuvat Vaahteratuvassa Hiirivuoren kylässä. Eräänä aamuna siivotessaan tuvan keittiötä he löytävät leivinuunista outoja karttoja ja salakäytävän. Asiaa tutkimaan Nökö ja Toivo perustavat Nokikätkön ritareiden salaseuran. Mukaan tulee myös reipas Iiris-hiiri Pähkinämäestä ja ritarit ovat valmiita seikkailuun. Jäljet johtavat synkkään Rottalan kartanoon, jonka portailla kuiskitaan salaperäisestä Hiirivuoren legendasta.

Saatavuus


 

Maria Vuorio: Jäniksen housuissa

Jäniksellä on hyvät housut ja hyviä ystäviä. Se on saanut toimittajan töitä piisamin sanomalehdestä ja uudet seikkailut odottavat. Humoristisessa ja runollisessa sadussa tavataan jäniksen lisäksi suuri joukko suomalaisen luonnon eläimiä liito-oravasta karhuun ja kotkaan.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta


 

 

Eija Timonen: Lymyvuoren peikot

Peikot, hiidet, maahiset ja haltijat kuuluvat suomalaisen metsän ikiaikaisiin asukkaisiin ja ihmiset ovat aina suhtautuneet niihin pelonsekaisella kunnioituksella. Peikot elävät omissa onkaloissaan maanalaisissa luolissaan, mutta toisinaan ne kaipaavat ihmisseuraa, joskus myös ihmisen apua.

Saatavuus


 
Sanna Isto: Tinka ja Taika

Tinkan ja Taikan mummo vaikuttaa todella jännittävältä. Varsinkin mummon matkalaukku kiinnostaa tyttöjä, siinä on jotakin maagista. Outo mies yrittää myydä tytöille kummallisia tuotteita ja seuraavaksi hän havittelee mummon matkalaukkua. Onko mummo kenties noita? Ja ovatko siskokset noidan lapsenlapsia?

Saatavuus

 

Leena Parkkinen: Miss Milky Ray

Harjatessaan illalla hampaitaan Mercedes huomaa kylpyammeessa lehmän, joka höpöttää itsekseen. Se esittäytyy Kevytmaito Hytöseksi ja tahtoo voittaa Miss Milky Ray -kilpailun, jossa valitaan nurmikon kaunein lehmä. Mercedes lupaa auttaa koppavaa Kevytmaitoa ja yhdessä he rupeavat treenaamaan rantaniityllä. Mutkia matkaan aiheuttaa ilkeä Muurikki, joka on voittanut kilpailun kolmesti. Mercedes on kuitenkin kekseliäs tyttö, joka ei luovuta.

Saatavuus

 

Päivi Lukkarila: Kolmen ajan maa

Miima asuu äitinsä ja pikkuveljensä Mikon kanssa vanhassa kerrostalossa. Miko ei juuri puhu, mutta Miima ymmärtää häntä ajatusten avulla. Eräänä päivänä Miiman tullessa koulusta pihalla liikkuu merkillisiä pieniä olentoja, joiden silmät välkehtivät. Hän saa tietää Mikolta, että oudot hahmot ovat hukattuja lapsia, jotka täytyy pelastaa. Mutta reitti lasten luokse Kolmen ajan maahan kulkee vain pelottavan kellarin kautta.

Saatavuus


Katso myös Kirjasammosta


 

Sari Peltoniemi: Kissataksi

Sirkka-mummolla on seitsemän kissaa, mutta ei (talon)miestä. Voisiko ystävä löytyä kissataksin avulla? Apuun tarvitaan kissoja ja Juhoa. Viehkeää tarinointia eläinten ja ihmisten yhteistyöstä ja ystävyydestä

Saatavuus.

Katso myös Kirjasammosta

 

Siri Kolu: Me Rosvolat

Kesäkuun toisena viikkona kymmenvuotias Vilja varastetaan. Vainiston perheen automatka mummolaan katkeaa yllättäen, kun hurja maantierosvoperhe Rosvolat ryöstää perheen makeiset, kesätavarat ja nuorimman tyttären. Rosvoloiden arki täyttyy kioskiryöstöistä, uintiretkistä, rosvoaamiaisista ja jokavuotisista kesäjuhlista. Yhden kesän aikana Vilja oppii kaiken maantierosvoilusta ja hän ei voi muuta kuin nauttia vapaudestaan. Tämä on Viljan mielestä paras kesä ikinä!

Saatavuus
 

Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, toukokuu 2012

OUTI-verkkokirjasto

// ]]>