OUTI-verkkokirjasto

e-aineistot

Varaamo

Kirjaston uutisia

< Takaisin

Asiakaskyselyn tulokset 2021

Oulun kaupunginkirjasto toteutti asiakaskyselyn keväällä 2021. Tavoitteena oli selvittää, kuinka hyvin kirjaston asiakaspalvelutavoite toteutuu. Vastaaminen oli mahdollista kaikissa Oulun kirjastoissa ja kirjastoautoissa sekä verkossa. Kyselyssä arvioitiin koko kaupunginkirjaston palvelua yleensä.

Aikuisten kyselyyn vastasi 411 asiakaspalveluaikana asioinutta ja 195 omatoimiaikana asioinutta kirjaston asiakasta. Lasten ja nuorten kyselyyn tuli 156 vastausta. Vastaajien määrä pieneni edelliseen vuonna 2019 tehtyyn kyselyyn verrattuna 70 %. Vuonna 2019 kyselyä kampanjoitiin näyttävästi. Koronapandemian ja rajoitusten vuoksi vuoden 2021 keväällä asiakkaita oli vähemmän ja kampanjointia ei voitu tehdä, joten vastaajien määrä jäi pienemmäksi. Kyselyn tulokset sen sijaan paranivat huomattavasti.

Kyselyssä Oulun kaupungin kirjastopalvelut saivat asiakkailtaan varsin hyvät arvosanat. Erittäin tyytyväisiä vastaajista oli joka kysymyksessä yli 74 %. Korona-ajasta huolimatta kirjastoon tunsi tervetulleeksi itsensä 77 % kävijöistä. Hyväntuuliseksi ja ystävälliseksi henkilökunnan palvelun koki 75 % vastaajista. Valtaosa oli tyytyväisiä myös henkilökunnan ammattitaitoon ja kirjastossa saamaansa palveluun. Ammattitaitoisena henkilökuntaa piti 84 % vastaajista. Odottamaansa palvelua kirjastossa koki saaneensa 87 % vastaajista.

Myös omatoimiaikana asioineista 76 % koki kirjastossa käynnin sujuneen pääosin hyvin ja 79 %:lle jäi hyvä mieli kirjastokäynnistä. Kirjaston opasteista apua koki saaneensa 63 % vastaajista.

Kyselytulokset paranivat myös lasten ja nuorten osalta, mutta muutos ei ollut niin iso kuin aikuisten kyselyssä. Ystävällisenä henkilökunnan koki 94 % vastaajista. Tarvitsemansa avun sai 92 %. Kirjastokäynnistä jäi hyvä mieli myöskin 92 % vastaajista.

Kiitämme kaikkia kyselyyn vastanneita! Arvostamme saamiamme kommentteja. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin asiakaspalvelumme kehittämistä. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotut lahjakortit on toimitettu voittajille.

Kirjaston asiakaspalvelutavoite:

Aurinkoista ja asiantuntevaa palvelua Oulun kaupungin kirjastoissa
Oulun kaupungin kirjastoissa tunnet olosi tervetulleeksi.
Palvelemme sinua hyväntuulisesti ja arvostaen.
Hoidamme asiasi ammattitaitoisesti.
Meiltä saat enemmän kuin tulit hakemaan.
Teemme työtä sinua varten!

Jakolinkki

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Instagram Kirjastogram Twitter YouTube