OUTI-verkkokirjasto

e-aineistot

Varaamo

Kirjaston uutisia

< Takaisin

Cinemaissín elokuvanäytökset pääkirjastossa

Lokakuussa Oulun pääkirjaston Pakkalan salissa (1. krs) on mahdollista nähdä elokuvia Latinalaisesta Amerikasta. Elokuvissa on englanninkielinen tekstitys ja niihin on vapaa pääsy.

Elokuvaesitykset ovat osa valtakunnallista Latinalaisen Amerikan elokuvafestivaalia Cinemaissía. Oulun tapahtuman järjestäjinä ovat Oulu–Matagalpa-ystävyysseura ja Oulun kaupunginkirjasto. Lämpimästi tervetuloa!
Koko elokuvafestivaalin ohjelma ja suoratoistona katsottavat festivaalielokuvat: www.cinemaissi.com

Torstaina 21.10. klo 18 Panquiaco (Panama 2020)
Ohjaus Ana Elena Tejera. Dokumenttielokuva, kesto 85 min, tekstitetty englanniksi.
Cebaldo on panamalainen guna-intiaani, joka työskentelee kalastajien apulaisena pohjoisportugalilaisessa kylässä. Hän ikävöi menneitä, ja muistot kuljettavat yksinäisen miehen pois arjesta, matkalle takaisin kotikyläänsä Guna Yalassa. Siellä kasviparantaja pakottaa hänet kohtaamaan sen, että menneisyyteen on mahdotonta palata.

Lauantaina 23.10. klo 14 El Abuelo (Peru 2017)
Ohjaus Gustavo Saavedra Calle. Komedia, kesto 99 min, tekstitetty englanniksi.
Isoisä täyttää pian 80 vuotta. Poika ja pojanpojat vievät isoisän automatkalle hänen synnyinpaikkaansa Huamachucoon, jota hän ei ole nähnyt 70 vuoteen. Perhe ei kuitenkaan aavista, että isoisä haluaa näyttää kuka todellisuudessa on, vaikka sen seurauksena menettäisi heidät.

Oulu–Matagalpa-ystävyysseura toimii yhdyssiteenä oululaisten ja Oulun Nicaraguassa sijaitsevan kummikaupungin Matagalpan asukkaiden välillä. Yhtenä seuran tavoitteena on lisätä tietoa Latinalaisen Amerikan maiden kulttuurista.

Jakolinkki

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Instagram Kirjastogram Twitter YouTube