OUTI-verkkokirjasto

e-aineistot

Varaamo

Kirjaston uutisia

< Takaisin

Haluatko antaa äänesi Satuseinälle? Jätä ääninäyte 15.5. mennessä

Oulun kaupunki ja TechArt-hanke ovat tuoneet Satuseinän Ouluun. Aiemmin Satuseinään on voinut tutustua Helsingissä ja Mikkelissä. Oulussa Satuseinä on koettavissa 2.5.–20.6.2022 pääkirjaston Tapahtumatila Laiturissa.

 

Miksi Satuseinä tuotiin Ouluun?

 

TechArt-hankkeen projektipäällikkö Olli Rantala kertoo, että koronapandemian myötä Oulussa on haluttu kehittää kulttuurin saavutettavuutta, uusia sisällöntuotannon muotoja sekä interaktiivisuutta. TechArt-hanke haluaa kehittää valmista tuotetta eteenpäin yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Ideana on tuottaa uutta koettavaa sisältöä ja rikastaa tuotetta joukkoistamalla sekä kiinnittää huomiota saavutettavuuteen. Olli Rantala toivottaakin kaikki työyhteisöt leikkimielellä mukaan, ja kannustaa haastamaan työkaverit ja ystävät kokemaan Satuseinä pääkirjaston Laiturissa.

 

Haluatko sinä antaa äänesi Satuseinälle?

 

TechArt-hanke hakee ääninäyttelijöitä ja Oulun murteen osaajia valmiiseen Satuseinä-tuotteeseen. Tällä hetkellä Satuseinää voi käyttää suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi, näiden lisäksi TechArt-hanke tuottaa version Oulun murteella. Mahdollisesti tuotteeseen lisätään myös esteettömyyttä parantava muun kielellinen toteutus. Maailmanpoliittisen tilanteen vuoksi TechArt-hanke haluaa osaltaan auttaa Suomeen saapuneita ukrainalaisia pakolaisia tarjoamalla Satuseinän kielivalikoimaan myös ukrainan kielen. Satuseinän toteuttaneen yrityksen MusicFairyTales Oy:n toimitusjohtaja on jo tarttunut ideaan, ja lupaa ukrainan kielen sisältävän tuoteversion vieläpä tämän vuoden aikana.   

TechArt-hankkeen tavoitteena on toteuttaa valmiit äänitykset kesäkuun alkuun mennessä, jotta Oulussa ehdittäisiin kokemaan uusi tuotettu sisältö. Oulun murteen lisäksi muidenkin kieliversioiden lisääminen on mahdollista, jos Oulusta löytyy riittävästi esimerkiksi saamen kielisiä osallistujia.

Kaikki halukkaat voivat lähettää oman ääninäytteen TechArt-sivuston kautta 15.5.2022 mennessä.

 

Satuseinää pääsee kokeilemaan ja tutkimaan pääkirjaston aukioloaikoina.

 

Jakolinkki

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Instagram Kirjastogram Twitter YouTube