OUTI-verkkokirjasto

e-aineistot

Varaamo

Kirjaston uutisia

< Takaisin

Kaupunginkirjaston kevät tarjoaa tarinoita aikuisille ja lapsille

Oulun kaupunginkirjasto järjestää suuria ja pieniä tapahtumia satuhetkistä seminaareihin ympäri vuoden. Tapahtumia ja erilaisia kirjallisuuteen liittyviä tuokioita on koko Oulun alueella eri kirjastoissa.

Kaikki tarvitsevat välillä vähän teetä ja sympatiaa. Lasten satutuokiot ovat kaikille tuttuja, mutta Kaijonharjun, Koskelan, Kaukovainion ja Oulunsalon kirjastot tarjoavat myös aikuisille mahdollisuuden rentoutua kirjastossa teekupin ääressä ääneenlukua kuunnellen. Teetä ja sympatiaa – aikuisten satutuokiot antavat mahdollisuuden irtiottoon arjen kiireistä kuuntelemalla runoja, satuja ja tarinoita. Koukku & Kerä ja Novellikoukku -tapahtumissa syntyy neuleita ja virkkauksia itselle tai vaikka hyväntekeväisyyteen tarinoita kuunnellessa.

Monissa kirjastoissa järjestetään myös perinteisempiä kerran kuukaudessa kokoontuvia lukupiirejä aikuisille kirjojen ystäville. Lukupiirien kokoontumisissa vaihtuvat myös kirjavinkit osallistujien kesken. Kevään aikana esillä olevat kirjat löytyvät lukupiirien verkkosivulta. Kevään kirjailijavieraiksi pääkirjastolle ovat tulossa muun muassa musiikkitoimittaja Risto Nordell ja kirjailija Timo  Sandberg.

Lapsille Oulun kaupunginkirjastoissa on perinteisesti monenlaista mukavaa puuhaa satujen ja tarinoiden maailmassa. Kirjastoissa järjestetään satutuokioita,  joissa kerrotaan, luetaan tai esitetään satuja ja tarinoita. Suositusikäraja on kolme vuotta. Vauvojen lorutuokioissa vanhemmat leikittävät vauvojaan vanhojen ja uusien lorujen tahdissa ohjaajan opastuksella. Satu- ja lorutuokiot kestävät noin 20 minuuttia.

Kouluikäiset, eläinrakkaat lapset pääsevät lukemaan lukukoirille ja lukulemmikeille. Lukukoira tai -lemmikki auttaa ja innostaa lasta oppimaan lukemaan. Suomen Karva-Kaverit on mukana tämän mahdollisuuden järjestelyissä.

Satuja on tarjolla myös tukiviittomin. Tukiviitotuissa satutuokioissa satujen ydinkohdat viitotaan, toistetaan ja puhutaan  hitaammin ja selkokielellä. Englanniksi kirjasto tarjoaa International Parent & Baby Club  tai Storybook reading for children -kokoontumiset.

Erilaisten kokoontuvien ryhmien lisäksi kirjasto tarjoaa jo tutuksi tullutta maksutonta ja kaikille avointa digiopastusta

myös tänä keväänä. Opastuksia järjestetään muun muassa tietokoneen ja tabletin käytöstä, viranomaisten ja pankkien palveluista, sähköpostista, e-aineistoista ja sosiaalisesta mediasta. Kirjaston Digitalkkari auttaa digipulmissa. Digitalkkarille voi varata ajan osoitteessa varaamo.ouka.fi

Tapahtumien kirjon avaa ensi viikolla V.A. Koskenniemen elämän työtä käsittelevä tammikuinen luentosarja. Helmikuun alusta alkavalla Minnan kunniaksi -luentosarjalla juhlitaan Minna Canthia, jonka syntymästä tulee kuluneeksi 175 vuotta. Lasten tapahtumissa on luvassa muun muassa jännittävä Pehmolelujen yö helmikuun alussa.

Kirjaston  tapahtumat ovat maksuttomia ja niihin ovat kaikki tervetulleita. Ajantasainen tieto tapahtumista löytyy kirjaston verkkosivuilta www.ouka.fi/kirjasto.

Kevään tapahtumaesite verkossa

Jakolinkki

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Twitter YouTube