Kirjastoissa tapahtuu vanhustenviikolla 2.-9.10. - Ajankohtaista - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjaston uutisia Kirjaston uutisia

< Takaisin

Kirjastoissa tapahtuu vanhustenviikolla 2.-9.10.

Suomessa on vietetty vanhustenpäivää vuodesta 1954 lähtien. Vanhustenpäivä on lokakuun ensimmäinen sunnuntai, ja sitä seuraava viikko on vanhustenviikko. Vanhustenpäivää vietetään vuonna 2016 sunnuntaina 2.10. ja Vanhustenviikkoa 2.-9.10. Vanhustenviikon teemana on Tekee mieli oppia!

Vanhustenviikkoa vietetään kirjastoissa, joissa järjestetään monenlaisia ikäihmisille suunnattuja tapahtumia. Lokakuussa vietetään myös lasten ja isovanhempien kuukautta. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Tablettitohtorit päivystävät

Tablettitohtoreiden vastaanotto järjestetään taas valtakunnallisena SeniorSurf-päivänä 4.10. klo 12-16 Oulun kirjastoissa. Tohtorit ovat edellisvuosien tapaan Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijoita, jotka opastavat tabletinkäytön saloihin. Tohtoreilla on mukanaan laitteita tutustuttavaksi, mutta tablettitohtoria tapaamaan voit tulla myös oman tabletin kanssa. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen.

Tablettitohtorit ovat tavattavissa seuraavissa kirjastoissa:

Pääkirjasto, Haukipudas, Kaijonharju, Kastelli, Karjasilta, Kiiminki, Koskela, Myllyoja, Oulunsalo, Rajakylä ja Tuira

Kirjastoissa on myös paljon muuta ohjelmaa.

Pääkirjasto

Ala-aulan Kokeilupisteessä ma 3.10. klo 13-15 Vanhusten virkeä arki syntyy vapaaehtoistyöllä!

Tule kuulemaan lisää eri vapaaehtoistyön muodoista Caritas Yhteisössä. Paikalla diakoniajohtaja Marja-Leena Tahkola ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Anniina Riipinen.

Pääkirjaston ala-aulan kokeilupisteessä on Menumat-esittely tiistaina 4.10. klo 14-17 ja keskiviikkona 5.10. klo 9-13. Menumat on uusi, helppokäyttöinen kotiateriapalvelu.

Scratch-ohjelmointia ala-aulan monitoimitilassa keskiviikkona 5.10. klo 13-15. Opastajana kirjastonhoitaja Sirkka Marttila. 

Pohjoista elokuvaa -sarjassa esitetään vanhustenviikolla Markku Heikkisen tekemiä dokumenttielokuvia. Maksuttomat näytökset ovat Pakkalan salissa torstaina 6.10. klo 14: Pilkkijä (20 min, 2003) ja Laskettu aika (60 min, 2009).

Lapsille ja isovanhemmille suunnattu virolainen lastenelokuva Soppalinnan salaseura esitetään perjantaina 7.10. klo 17 Pakkalan salissa. Koko perheen jännittävä seikkailuelokuva sijoittuu nykyaikaiseen Soppalinnan satukaupunkiin. Elokuva on sallittu yli 7-vuotiaille ja puhuttu suomeksi. Suomen ensi-ilta on ollut maaliskuussa 2016.

Haukiputaan kirjasto

Osuuspankin tietoiskut keskiviikkona 5.10. klo 10 ja 12. Vetäjänä digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Juho Rajala

Haukiputaan Seniorikuorolaisten äänenavaustuokio keskiviikkona 5.10. klo 14

Verkkopalvelut tutuksi torstaina 6.10. klo 10-12: Oulun omahoito, Omakanta- ym. palvelut, opastajana Erwin Fischer. Voit ottaa oman laitteesi mukaan!

Lukijaelämyksiä vapaasti verkosta perjantaina 7.10. klo 10-12: Äänikirjat, e-kirjat, vieraskieliset kirjat ja kurssit, opastajana Erwin Fischer.

Karjasillan kirjasto

Seniorien yhteislaulutilaisuus torstaina 6.10. klo 14-15. Lauluhetken vetää Juha Sutela.

Kiimingin kirjasto

Kiimingissä vietetään Hyvinvointiviikkoa PopUp Välitä -tapahtuman merkeissä. Hyvinvointiviikon teemana on Yhdessä ilman ikärajaa, ja se järjestetään Syke-talossa vanhustenviikolla yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Satuhierontaa torstaina 6.10. klo 15 ja 18. Järjestäjänä toimii Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset.

Mindfulness-harjoitus torstaina 6.10. klo 15.30 ja 18.30, järjestäjänä Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset.

Tietoa omaishoidosta -kioski palvelee torstaina 6.10. klo 15-19.

Draamatyöpaja lauantaina 8.10. klo 13-15. Järjestäjänä Valve, vetäjänä Mika Kiviniemi osuuskunta Ilmeestä.

Kirjasto palvelee ikäihmisiä myös vuoden muina viikkoina

Kirjaston kotipalvelu tuo kirjaston kotiin. Kotipalvelu on tarkoitettu niille oululaisille, jotka eivät korkean iän, sairauden, tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi pysty itse asioimaan kirjastossa.

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus. Celia tuottaa kirjallisuutta mm. äänikirjoina. Celian tuottamia äänikirjoja voivat käyttää vain ne asiakkaat, joille painetun kirjan lukeminen on vamman, sairauden tai niihin rinnastettavan syyn vuoksi vaikeaa tai mahdotonta.

Lisätietoja saat kirjastostasi.


Facebook Instagram Twitter YouTube