Kirjaston lehtivalikoimassa muutoksia - Ajankohtaista - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjaston uutisia Kirjaston uutisia

< Takaisin

Kirjaston lehtivalikoimassa muutoksia

Lehtitilauksien suunnittelu vuodelle 2017 on täydessä vauhdissa Oulun kaupunginkirjastossa. Kaupunginkirjaston toimipisteisiin tilataan ensi vuodeksi noin 730 eri aikakauslehteä ja noin 100 eri sanomalehteä.

Lehtivalikoima pienenee

Kirjastokohtaiset lehtivalikoimat pienenevät ensi vuonna, koska lehtien tilaushinnat kasvavat viitisen prosenttia vuodessa ja lehtitilauksiin varatut määrärahat ovat vähentyneet noin kymmenen prosenttia edellisvuodesta.

Samoja lehtiä tulee asiakkaiden luettaviksi ensi vuonnakin, mutta ei välttämättä yhtä moneen kirjastoon kuin aikaisemmin. Joidenkin suosittujen lehtien määriä on vastavuoroisesti nostettu. Aikakauslehtien määrä vähenee 150 vuosikerralla muutaman vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna.

Varausmaksun poistuttua ja varauskäytäntöjen uudistuttua tammikuussa asiakkaillamme on edelleen hyvät mahdollisuudet saada lainaan ja luettavakseen lähes kaikkia OUTI-kirjastoihin tilattuja lehtiä.

Verkkolehtien valikoima on kasvanut

Lehtiä voi lukea myös verkossa. ePress-palvelusta löytyy kotimaisia sanomalehtiä Aamulehdestä Kalevan kautta Östnylandiin ja PressReaderista kotimaisia ja ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä alkaen Australialaisesta ABC:stä.

Kirjaston viimeisin hankinta e-lehtipalveluista on Flipster, joka sisältää englanninkielisiä harraste-, tiede-, talous- ja lifestyle-lehtiä.

Pääkirjaston lainattavat lehdet löytyvät nyt lehtisalista

Pääkirjastossa lainattavat lehdet on siirretty opintosali Kässystä lehtisaliin. Lehtisalin varasto on muutettu asiakastilaksi ja sinne on järjestetty tila lainattaville lehdille. Myös musiikkilehdet siirtyvät musiikkiosastolta muiden lehtien joukkoon juhannusviikolla pääkirjaston ollessa suljettuna jokavuotisen lattioiden lakkauksen vuoksi.

Lehtien lainaus tapahtuu ensisijaisesti lehtisalin lainausautomaatilla. Palautukset tulee viedä jatkossakin toisen kerroksen palautusautomaattiin.


Facebook Instagram Twitter YouTube