OUTI-verkkokirjasto

e-aineistot

Varaamo

Kirjaston uutisia

< Takaisin

Kirjastot yhteistyöhön Pelinkehityksen maailmanmestaruuskilpailujen kanssa Oulun vanavedessä

Suomessa jo viitenä vuotena järjestetty Pelinkehityksen maailmanmestaruuskilpailut (GDWC) on lähtenyt yhteistyöhön Suomalaisten kirjastojen kanssa. Yhteistyö tulee koostumaan GDWC Talks -puheenvuoro-suoralähetyksistä ja videoista, joita tarjotaan kirjastoihin näytettäväksi yleisölle. GDWC talks-lähetyksissä pelien tekijät ympäri maailman kertovat itse pelien tekemisestä monesta eri näkökulmasta ja kertovat kuinka pelintekijäksi voi päästä. Myös kilpailujen finaali lähetetään suorana verkkoon. Lähetysten kieli on englanti.  

Aiempiin lähetyksiin voit tutustua täällä: 
GDWC Youtube
GDWC Talks

Pelinkehityksen maailmanmestaruuskilpailut (GDWC) on maailman suurin pelintekijöille suunnattu kilpailu, joka tavoittaa vuosittain tuhansia pelintekijöitä ympäri maailmaa. Vuonna 2020 kilpailuun osallistui yli 1800 pelinkehitysjoukkuetta yli sadasta maasta.Myös Suomalaiset pelinkehittäjät ovat pärjänneet kilpailuissa hyvin. Esimerkiksi vuonna 2018 Turkulainen Rival Games limited voitti kisan pro-sarjan. Voit lukea lisää GDWC:n sivuilla.

Yhteistyöformaatti kirjastojen kanssa kehitettiin aluksi yhdessä Oulun kaupunginkirjaston kanssa, kun siellä lähetettiin ensimmäinen GDWC Talks -lähetys tammikuussa 2021. Nyt noita lähetyksiä saadaan tarjolle myös muihin kirjastoihin. Yhteistyöllä edistetään kansalaisten monipuolista lukutaitoa, sekä tarjotaan valmiuksia suuntautua pelialalle luomaan kulttuurisisältöjä. 

Koska COVID-19-pandemia rajoittaa kirjastoissa asiointia tällä hetkellä, tulee lähetysten seuraaminen kirjastoissa ajankohtaiseksi vasta koronatilanteen helpottuessa, kun kirjastotiloissa saa taas viettää aikaa. Sitä ennen on kuitenkin suunnitelmissa jakaa yleisölle katselulinkkejä GDWC-lähetyksiin kirjastojen somealustojen kautta.

Sanottua:
“Kirjastot ovat tiedon aittoja, ja tuovat ihmisiä yhteen. Kirjastojen avulla on myös mahdollista tavoittaa tasapuolisesti nuoria ympäri Suomen.”
-sanoo GDWC:tä operoivan Ace Lagoon Oy:n toimitusjohtaja Olli Mäntylä

“On upeaa että kirjastot nähdään olennaisena paikkana ja yhteistyökumppanina  tämänkaltaisessa uutta kulttuuria synnyttävässä toiminnassa.”  
-Pelin paikan Gamebrarian Heikki Marjomaa   

Jakolinkki

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Instagram Kirjastogram Twitter YouTube