Lainaa kahvakuula kirjastosta! - Ajankohtaista - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjaston uutisia Kirjaston uutisia

< Takaisin

Lainaa kahvakuula kirjastosta!

Liikkumaan kirjaston kautta! Nyt voit lainata liikuntavälineitä lähikirjastostasi.

Liikuntajohtaja Niina Epäilys luovutti ensimmäiset lainattavat liikuntavälineet kirjastopalvelujohtaja Jouni Pääkkölälle ja Kaukovainion kirjaston henkilökunnalle.

Liikunta- ja kirjastopalvelut jatkavat toimivaa yhteistyötään kuntalaisen hyväksi. "Liikuntavälineiden tuominen lainattavaksi kirjastoihin ympäri Oulua on hyvä esimerkki sivistys- ja kulttuuripalvelujen poikkitoiminnallisesta työstä, josta syntyy kuntalaisten hyvinvointia ja tasavertaisuutta edistäviä matalan kynnyksen palveluita. Lukupyöristä on jo hyviä kokemuksia," kertovat liikuntajohtaja Niina Epäilys ja kirjastopalvelujohtaja Jouni Pääkkölä.

Liikuntavälineitä on lainattavissa kahdeksassa kirjastossa: Haukiputaalla, Kastellissa, Kaukovainiolla, Kiimingissä, Oulunsalossa, Ritaharjussa, Yli-Iissä ja Ylikiimingissä.

Jokaisessa kirjastossa on lainattavissa kaksi paria säädettäviä kävelysauvoja, yksi selätin, yksi 6 kilon ja yksi 8 kilon kahvakuula, yksi pari aikuisten lumikenkiä ja yksi pari lasten lumikenkiä.

Myöhemmin kirjastoihin tulee myös perheliikuntakasseja, joissa on erilaisia pihapelivälineitä, kuten sulkapallomailoja. Liikuntavälinekasseja on jo nyt lainattavissa Kiimingin ja Jäälin kirjastoissa.

Liikuntavälineet saa lainaan kirjastokortilla, ja laina-aika on kaksi viikkoa. Välineitä ei voi varata, eikä lainoja uusia. Välineet lainataan kirjaston henkilökunnalta, ei automaatilla, ja ne palautetaan henkilökunnalle siihen kirjastoon, josta ne on lainattu.

Liikuntavälinelainauksen taustalla on Oulun kaupungin tavoite lisätä kuntalaisten hyvinvointia muun muassa terveysliikuntaa tukemalla. Kirjastoissa liikuntavälineet ovat helposti kaikkien saatavilla.


Facebook Instagram Twitter YouTube