Kirjaston uutisia

< Takaisin

Lukemista kaikille! Intoa lukemiseen kirjallisuusdiplomeista

Tämä vuosi on suurta lukuseikkailua! Suuren lukuseikkailun marraskuun teemana on lastenkirjallisuuden ja lukemisen saavutettavuus, vuorovaikutteisuus ja kulttuurienvälisyys.

Oulun kaupunginkirjastossa on lukemiseen innostavia kirjallisuusdiplomeja eskarista lukiolaiseen. Uusimmat diplomit ovat Omppu-kirjallisuusdiplomi ja Suomi toisena kielenä -kirjallisuusdiplomi.

Omppu-kirjallisuusdiplomissa on helppolukuisia kirjoja.

Omppu-diplomia varten luetaan tai kuunnellaan viisi kirjaa lukuvuoden aikana. Luettavaa voi valita myös muilta Oulun kaupungin kirjallisuusdiplomin kirjalistoilta oman lukutaidon mukaan. Opettajan kanssa voi sopia muiden kirjojen lukemisesta tai kuuntelemisesta.

Lisää Omppu-diplomista Kirjastoreitin sivuilla

S2 eli suomi toisena kielenä -kirjallisuusdiplomi innostaa lukemaan suomeksi. Monikulttuurisuus on huomioitu lukulistoissa. Kirjat jaoteltu tason mukaan: helpot, keskitasoiset ja haastavat. Aineistoa löytyy myös e-kirjoina.

Luettavaa voi valita myös muilta Oulun kaupungin kirjallisuusdiplomin kirjalistoilta. Opettajan kanssa voi sopia luettavaksi myös vapaavalintaisen kirjan.

Lisätietoa S2-diplomista Kirjastoreitin sivuilta

Lue lisää Lukukeskuksen ja Lastenkirjainstituutin Suuresta lukuseikkailusta: www.suurilukuseikkailu.fi

Jakolinkki

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Twitter YouTube