OUTI-verkkokirjasto

e-aineistot

Varaamo

Kirjaston uutisia

< Takaisin

Nettiä ikä kaikki – iloa digistä -kirjastokiertue saapuu Ouluun 1.9.

Oulun pääkirjasto on yksi Ylen ja yhteistyökumppaneiden valtakunnallisesta Nettiä ikä kaikki – iloa digistä -kiertueen kymmenestä tapahtumapaikasta. Pääkirjastolla pääsee tutustumaan arkea helpottaviin digipalveluihin, tapaamaan tuttuja Yle-kasvoja, katsomaan Yle Areenan klassikkosarjoja ja saamaan apua – oman laitteen kanssa tai ilman. Paikalla on  muiden muassa Ylen kuuluttaja Anna-Liisa Tilus sekä nettitaitoisia vertaisopastajia.

Tapahtumassa jaetaan tietoa erilaisista digituen antajista sekä Ylen Nettiä ikä kaikki -kampanjasta. Tilaisuudessa kerrotaan helpoista ja hyödyllisistä digipalveluista, kuten  esimerkiksi miten Yle Areenaan mennään, mikä on suomi.fi ja mistä löytyy apua, jos tarvitsee tukea laitteiden tai digipalvelujen käytössä.

Päivän aikana on näytetään Yle Areenan nostalgisia tv-sarjoja, kuten Heikki ja Kaija, Myrskyluodon Maija ja Reinikainen.

Tapahtumassa kerrotaan Ylen Nettiä ikä kaikki -kampanjan  haasteesta. Suomessa on jopa miljoona ihmistä, joiden digitaidoissa on parantamisen varaa. Kampanja nostaa esiin digitaalisen tasa-arvon ja haastaa kaikki vähänkin digitaitoiset opettamaan arkea helpottavia perustaitoja niille läheisilleen, jotka ovat vaarassa pudota digikelkasta.

Kirjaston ala-aulassa on myös Vanhustyön Keskusliiton SeniorSurfin esittelypiste, jossa voi tutustua muun muassa tabletin käyttöön. Väestörekisterikeskuksen pisteeltä löytyy tietoa viranomaisten digipalveluista, Kansalaisneuvonnasta sekä Suomi.fi:stä, johon on koottu julkiset palvelut ja tietoa eri elämäntilanteisiin.

Nettiä ikä kaikki – iloa digistä -kirjastokiertue Oulun pääkirjastolla (Kaarlenväylä 3) la 1.9. klo 11–17.

Kirjaston ala-aula on avoinna tunnin normaalia lauantaita pidempään (muille osastoille ja kerroksiin ei pääse).

Lisää aiheesta Ylen verkkosivuilla.

 

 

 

 

Jakolinkki

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Twitter YouTube