Kirjaston uutisia Kirjaston uutisia

< Takaisin

Nicaraguan kulttuuriviikko Oulussa 10.-15.10.

Ystävyyttä yli rajojen

Nicaraguassa sijaitseva Matagalpan kaupunki on ollut Oulun kummikaupunki 30 vuotta. Vuosien saatossa monet kaupunkilaiset ovat voineet tutustua Nicaraguan maahan, kansaan ja kulttuuriin. Myös kirjastoissa on järjestetty lukuisia tapahtumia yhteistyössä Oulu-Matagalpa-ystävyysseuran kanssa.

Oulussa 10.-15.10.2016 vietettävällä Nicaraguan kulttuuriviikolla on monenlaista ohjelmaa. Viikon aikana kirjastoissa on satutuokioita, joissa kerrotaan nicaragualaisia satuja, kertojana on Ulla Suvanto. Noin 20 minuuttia kestävät satutuokiot ovat maanantaina 10.10. klo 9 Oulunsalon kirjastossa ja klo 11 Ritaharjun kirjastossa ja lauantaina 15.10. klo 11 Kiimingin kirjastossa ja klo 13 pääkirjastossa.

Pääkirjaston Pakkalan salissa esitetään tiistaina 11.10. dokumenttielokuvia, joiden aiheena on Nicaraguan musiikki ja kulttuuri. Päivällä klo 13 esillä on elokuva Black Creoles (kesto 84 minuuttia) ja illalla klo 18 esitetään elokuva Si buscabas (kesto 57 minuuttia). Elokuvissa on englanninkielinen teksti tai puhe.

Pääkirjaston näyttelytilassa avataan torstaina 13.10. klo 15 Nicaraguaa esittelevä valokuva- ja taidenäyttely. Avajaisissa puhuu Nicaraguan suurlähettiläs, ohjelmassa on myös tanssia.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Katso kulttuuriviikon koko ohjelma Oulu-Matagalpa-ystävyysseuran sivuilta.


Facebook Instagram Twitter YouTube