Kirjaston uutisia

< Takaisin

Oulun kymmenes omatoimikirjasto aloittaa 18.12. Kaukovainiolla

Oulun kymmenes omatoimikirjasto aloittaa toimintansa Kaukovainion kirjastossa maanantaina 18.12. Omatoimikirjastossa voi käydä myös normaalien aukioloaikojen ulkopuolella.

Omatoimikirjastoon pääsee maanantaista perjantaihin klo 9–21 ja lauantaista sunnuntaihin klo 9–17. Henkilökunta on paikalla maanantaista tiistaihin klo 12–19 ja keskiviikosta torstaihin klo 10–17 ja perjantaisin klo 9–15.

Omatoimiaikoina kirjastoon pääsee voimassaolevalla Oulun kaupunginkirjaston kortilla sekä OUTI-verkkokirjaston salanumerolla, jonka voi pyytää kirjastosta. Alle 16-vuotias saa käyttöoikeuden huoltajan suostumuksella.

Omatoimikirjastossa tulee käyttäytyä siivosti ja huolehtia, että ovi menee lukkoon sisään tultaessa ja poistuttaessa. Kirjastossa on tallentava kameravalvonta. Lue lisää: www.ouka.fi/oulu/kirjasto/omatoimikirjastot

Kaukovainion kirjasto sijaitsee Kaukovainion koulun yhteydessä Hiirihaukkatalossa, joka tarjoaa myös esiopetusta, perusopetusta 1.–9.-luokille, iltapäivätoimintaa, kansalaisopiston kursseja ja nuorisotoimintaa.

Hiirihaukantie 4, 90250 Oulu
08 558 47 405
kaukovainio.kirjasto(at)ouka.fi

Tarvittaessa voi ottaa yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun info.kirjasto(at)ouka.fi tai p. 08 558 47337 arkisin klo 9–20, lauantaisin klo 9–16 ja sunnuntaisin klo 12-16.

 

Omatoimikirjastot ovat kasvattaneet suosiotaan

Ensimmäinen omatoimikirjasto Oulussa avattiin Pateniemeen maaliskuussa 2014.

Oulun kaupunginkirjaston aukiolotuntien kokonaismäärä on kasvanut noin 25 % vuodesta 2014 vuoteen 2017. Aukiolotuntien määrä tulee kasvamaan edelleen, kun yhä useammat kirjastot ovat käytettävissä myös esimerkiksi koulujen lomien aikana. Eniten käyttöä omatoimikirjastoissa onkin juuri koulujen loma-aikoina. Varausten itsepalvelunouto on lisännyt omatoimiaikojen kävijämääriä. Suosituin käyntipäivä on lauantai.

Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä mahdollisuudesta päästä kirjastoon silloinkin, kun kirjastossa ei ole henkilökuntaa paikalla. Etenkin ilta- ja viikonloppuaukioloja pidetään tarpeellisina. Kiitosta ovat saaneet paitsi aukioloaikojen laajentaminen, myös kirjaston rauhallisuus omatoimiaikoina.

Omatoimiajat ovat lisänneet asiakkaiden mahdollisuuksia työskennellä itsenäisesti kirjastoissa. Muutamassa omatoimikirjastossa on tiloja, joita yhdistykset ja yksityishenkilöt voivat varata itsenäisesti Varaamon kautta.

Jakolinkki

Facebook Instagram Twitter YouTube