OUTI-verkkokirjasto

e-aineistot

Varaamo

Kirjaston uutisia

< Takaisin

OUTI-kirjastojen kirjastojärjestelmä vaihtuu vuoden vaihteessa

OUTI-kirjastojen käyttämä kirjastojärjestelmä vaihtuu vuoden vaihteessa avoimen lähdekoodin KOHA-järjestelmään. Vaihdoksesta johtuen kaikki kirjastot ovat kiinni 21.12.2015-6.1.2016. Nykyisin käytössä oleva PallasPro-kirjastojärjestelmä on jo tullut tiensä päähän, sillä se on otettu käyttöön vuonna 2000. Syynä järjestelmänvaihtoon on myös kansainvälisen tiedontallennusformaatin muuttuminen, mihin kaikkien suomalaistenkin kirjastojen tulee mukautua.

7.1.2016 alkaen kaikissa OUTI-kirjastoissa aineiston varaus on maksutonta ja kaikkien OUTI-kirjastojen aineisto on asiakkaiden lainattavissa. Jatkossa OUTI-kirjastoilla on myös yhtenäiset laina-ajat ja maksut. Vanhat OUTI-kirjastokortit ovat käytössä myös järjestelmänvaihdoksen jälkeen. Verkkokirjaston ulkonäkö muuttuu uuden järjestelmän myötä, ja jatkossa on mahdollista tilata kaikki kuitit ja ilmoitukset sähköisenä.

Järjestelmävaihdoksen vuoksi 2.11.-19.12.2015 tehtyjen lainausten laina-aikaa on pidennetty

Avoimen lähdekoodin KOHA-kirjastojärjestelmä on kehitetty Uudessa-Seelannissa vuonna 2000. Se on käytössä tuhansissa kirjastoissa ympäri maailmaa. Suomessa KOHA on käytössä jo kymmenissä kirjastoissa. Avoin lähdekoodi mahdollistaa kirjastojen yhteisen järjestelmän ylläpitämisen ja kehittämisen.

OUTI-kirjastoihin kuuluvat 1.1.2016 alkaen Hailuoto, Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Pyhäjoki, Siikajoki, Tyrnävä, Utajärvija Vihanti. Vuoden 2016 aikana mukaan liittynevät myös Kuusamo, Pudasjärvi, Raahe ja Taivalkoski.

Jakolinkki

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Twitter YouTube