OUTI-verkkokirjasto

e-aineistot

Varaamo

Kirjaston uutisia

< Takaisin

Rajakylän kirjastoa voi nyt käyttää myös omatoimisesti

Oulun yhdestoista omatoimikirjasto aloittaa toimintansa Rajakylän kirjastossa maanantaina 6. elokuuta. Omatoimiaikoina asiakkaat voivat asioida kirjastossa myös normaalien aukioloaikojen ulkopuolella.

Omatoimikirjastoon pääsee maanantaista perjantaihin kello 9–21 ja lauantaista sunnuntaihin kello 9–17. Henkilökunta on paikalla palvelemassa asiakkaita entiseen tapaan maanantaista keskiviikkoon kello 12–19 ja torstaista perjantaihin kello 10–17.

Omatoimiaikoina kirjastoon pääsee voimassaolevalla OUTI-kirjastokortilla sekä OUTI-verkkokirjaston PIN-koodilla, jonka voi pyytää kirjastosta palveluaikoina. Alle 16-vuotias saa omatoimikirjaston käyttöoikeuden huoltajan suostumuksella. Omatoimiaikana asiakas voi noutaa varauksia sekä lainata ja palauttaa automaateilla. Myös asiakastietokoneet ja lehtilukusali ovat asiakkaan käytettävissä. Tulostaminen ja kopioiminen sen sijaan on mahdollista vain kirjaston palveluaikoina henkilökunnan ollessa paikalla.

Omatoimikirjaston käyttäjät sitoutuvat noudattamaan Oulun kaupunginkirjaston käyttösääntöjä sekä ylläpitämään asioidessaan siisteyttä ja järjestystä. Käyttäjien tulee myös huolehtia, että kirjaston ovi menee lukkoon sisään tultaessa ja poistuttaessa. Kirjaston turvallisuutta valvotaan tallentavalla kameravalvonnalla. Lue lisää: www.ouka.fi/oulu/kirjasto/omatoimikirjastot

Rajakylän kirjasto sijaitsee Rajakylän hoivan yhteydessä osoitteessa Ruiskukkatie 2. Tarvittaessa asiakas voi ottaa yhteyttä kirjaston keskitettyyn asiakaspalveluun info.kirjasto@ouka.fi tai soittaa numeroon 08 558 47337 arkisin kello 9–20, lauantaisin kello 9–16 (kesälauantaisin 9–15) ja sunnuntaisin klo 12–16.

Omatoimikirjastot ovat kasvattaneet suosiotaan

Ensimmäinen omatoimikirjasto Oulussa avattiin Pateniemeen 2014 maaliskuussa. Kirjaston käyttäjät ovat ottaneet hyvin vastaan uuden palvelun.

Oulun kaupunginkirjaston aukiolotuntien kokonaismäärä on kasvanut noin 25 prosenttia omatoimikirjastojen aloitettua toimintansa. Aukiolotuntien määrä tulee kasvamaan edelleen, kun yhä useammat kirjastot ovat käytettävissä myös esimerkiksi koulujen lomien aikana. Eniten käyttöä omatoimikirjastoissa onkin juuri koulujen loma-aikoina. Omatoimikirjastot ovat asiakkaiden käytettävissä vuoden jokaisena päivänä, myös juhlapyhinä. Suosituin käyntipäivä on ollut lauantai.

Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä mahdollisuudesta päästä kirjastoihin niiden normaalien palveluaikojen ulkopuolellakin. Etenkin iltojen ja viikonloppujen aukioloja pidetään tarpeellisina. Kiitosta ovat saaneet paitsi aukioloaikojen laajentaminen, myös kirjaston rauhallisuus omatoimiaikoina.

Omatoimiajat ovat lisänneet asiakkaiden mahdollisuuksia työskennellä itsenäisesti kirjastoissa. Muutamassa omatoimikirjastossa on tiloja, joita esimerkiksi yhdistykset ja yksityishenkilöt voivat varata itsenäisesti Varaamo-palvelun kautta käyttöönsä.

 

 

Jakolinkki

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Twitter YouTube