Sarjasto avautuu pääkirjastossa - Ajankohtaista - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjaston uutisia Kirjaston uutisia

< Takaisin

Sarjasto avautuu pääkirjastossa

Tervetuloa juhlimaan sarjakuvakirjasto Sarjaston avajaisia 3.11. #kirjastoklubille!

Oulun pääkirjaston musiikkiosaston yhteyteen avataan sarjakuvakirjasto Sarjasto. Avajaisia juhlitaan torstaina 3.11. klo 18-22 #kirjastoklubilla. 

Avajaisten ohjelmassa on sarjakuvanäyttelyitä, sarjakuvavisa sekä illan livebändinä Liverbox. Halukkaat pääsevät kokeilemaan 3D-piirtämistä. Hyväntekeväisyyskahvila on auki koko illan.

Ala-aulan vitriineissä avautuu Anssi Vieruahon ja Sami Nyyssölän 24 Päivää -sarjakuvan näyttely, jonka Vieruaho ja Nyyssölä kokosivat irakilaisten turvapaikanhakijoiden tarinoista kahdenkymmenenneljän päivän mittaisesta pakomatkasta Suomeen. Näyttelytilassa avataan sarjakuvataiteilija Emmi Niemisen näyttely Pitakebab ranskalaisilla.

Sarjaston avajaiset ovat osa #kirjastoklubi -tapahtumasarjaa.

Sarjasto kokoaa yhden katon alle Oulun kaupunginkirjaston sarjakuvakokoelman sekä Oulun Sarjakuvakeskuksen tuottamat näyttelyt ja tapahtumat. Sarjastossa voi viettää sarjakuvallista aikaa monella eri tapaa: lukemalla ja lainaamalla sarjakuvia, osallistumalla työpajoihin ja muuhun sarjakuvaohjelmaan sekä tutustumalla vaihtuviin sarjakuvanäyttelyihin. Sarjakuvallisia elämyksiä on tiedossa kaikenikäisille.

Oulun Sarjakuvafestivaalien tapahtumista järjestetään tänä vuonna Sarjaston tiloissa perjantaina 4.11. englanninkielinen Arctic Comics Seminar. Sunnuntaina 6.11. Sarjastossa keskustellaan sarjakuvien tekemisestä ja tavataan mm. sarjakuvapiirtäjät Karoliina Korhonen ja Jari Terho.

Karoliina Korhosen Finnish Nightmares nähdään Sarjaston avajaisnäyttelynä. Korhosen luoma Matti on suomalainen mies, joka pyrkii pitämään sopivan etäisyyden ja olemaan kohtelias tilanteessa kuin tilanteessa.

Katso Oulun Sarjakuvafestivaalien ohjelma: www.oulucomics.com/festival/16/program/


Facebook Instagram Twitter YouTube