Syyslomapuuhaa kirjastossa - Ajankohtaista - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjaston uutisia Kirjaston uutisia

< Takaisin

Syyslomapuuhaa kirjastossa

Kaipaatko tekemistä syyslomalle? Tule kirjastoon!

Oulun kirjastoissa pääset vaikka lukemaan lukukoiralle, katsomaan palkittuja dokumenttielokuvia tai opettelemaan ja opettamaan suomea kielikahvilassa. Kirjastossa saatat törmätä myös Pokémoniin!

Kaikkiin kirjaston tapahtumiin osallistuminen on ilmaista – tutustu ja tule mukaan!

Koskelan kirjastossa pääsee lukemaan lukukoiralle tiistaina 25.10. klo 17-18. Varaa aika Koskelan kirjastosta puhelimitse 08 558 47407 tai koskela.kirjasto(at)ouka.fi.

Pääkirjaston satusopessa kokoontuu keskiviikkona 26.10. klo 9-11 International Parent and Baby Club, jonne kaikki vanhemmat kansalaisuudesta riippumatta ovat tervetulleita lastensa kanssa. Kerhon kielenä on pääsääntöisesti englanti. Kerhon ohjelma koostuu vapaamuotoisesta juttelusta, lasten leikeistä ja vertaistuesta.

Kaukovainion kirjastossa järjestetään muskari keskiviikkona 26.10. klo 10.30.

Rajakylän kirjastossa kokoontuu Novellikoukku-ryhmä käsitöiden ja kirjallisuuden merkeissä keskiviikkona 26.10. klo 17.30. Tule mukaan kahvittelemaan, kuuntelemaan ja tekemään käsitöitä itselle tai hyväntekeväisyyteen!

Nallepäivänä torstaina 27.10. pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla voi ihastella nallenäyttelyä. Oulunsalon kirjaston lastenosastolla on oma nallenäyttelynsä 13.10.-30.11.

Karjasillan kirjastossa kokoontuu lukupiiri torstaina 27.10. klo 13 käsittelemään Katharina Hagenan teosta Omenansiementen maku. Mukaan voi tulla, vaikkei olisi kirjaa lukenutkaan.

Pohjoista elokuvaa -sarjassa esitetään Markku Heikkisen dokumenttielokuvia otsikolla Tieto tuskaa lisää. Pääkirjaston Pakkalan salissa torstaina 27.10. klo 18 kotimaisen ensi-iltansa saa essee-elokuva Missä olit silloin?, jossa ohjaaja kysyy Oulujoen rannalla, miten Eurooppaa ravisteleva pakolaiskriisi hänelle kuuluu.

Olipa kerran Seminaari on kollaasitekniikkaa modernisti hyödyntävä dokumenttielokuva Kajaanissa 113 vuotta menestyksekkäästi toimineen opettajainkoulutuksen noususta ja tuhosta ja suomalaisen arvomaailman rajuista muutoksista. Elokuvataiteen valtiopalkinnon 2015 perusteissa nostetaan esille Olipa kerran Seminaari työnä, joka on tehty sanomisen pakosta.

Kielikahvila kokoontuu torstaina 27.10. klo 18 pääkirjaston kolmannessa kerroksessa. Kielikahvila on kulttuurien kohtaamispaikka, jonka tarkoituksena on edistää monikulttuurisuutta, suomen kielen oppimista ja ihmisten kohtaamista.

Satutuokioita järjestetään useissa kirjastoissa. Katso oman kirjastosi satutuokiot osoitteesta: www.ouka.fi/oulu/kirjasto/lapset

Kirjastoissa on myös useita kiinnostavia näyttelyitä: www.ouka.fi/oulu/kirjasto/nayttelyt.

Aukioloajoissa on joitain poikkeuksia: Kellon, Pateniemen, Puolivälinkankaan ja Ritaharjun kirjastot ovat avoinna pelkästään omatoimisesti. Aseman ja Martinniemen kirjastot ovat kiinni.


Facebook Instagram Twitter YouTube