OUTI-verkkokirjasto

e-aineistot

Varaamo

Kirjaston uutisia

< Takaisin

Vastuullinen kirjasto ympäristötietoisuuden asialla

Oulun kaupunginkirjastossa on elokuun alussa käynnistynyt Vastuullinen kirjasto ympäristötietoisuuden edistäjänä -hanke. Hankkeen tavoitteena on edistää asiakkaiden ja henkilökunnan ympäristötietoisuutta lisäämällä ympäristöviestintää. Viestimällä kirjaston ekologisesta toimintatavasta pyritään luomaan positiivista näkyvyyttä ja voidaan vaikuttaa myös asiakkaiden ympäristökäyttäytymiseen. Tarkoitusta varten kirjastolle suunnitellaan uusi vihreä visuaalinen ilme, joka näkyy niin asiakastiloissa kuin henkilökunnan työskentelytiloissa. Hankkeen jälkeen valmis viestintämateriaali on myös muiden Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueen kirjastojen sekä Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuritoimijoiden käytettävissä.

Hankkeen aikana tarkastellaan myös kirjastojen energiankäyttöön, logistiikkaan, kierrätykseen ja kokoelmiin liittyviä toimintatapoja ja pohditaan keinoja vähentää niistä aiheutuvaa ympäristökuormitusta. Tavoitteena on rakentaa Oulun kaupunginkirjastolle YK:n Agenda 2030 -periaatteisiin, Oulun kaupungin ympäristöohjelman linjauksiin sekä kirjaston v. 2015 laatimiin ekolupauksiin nojaava kestävän kehityksen toimintasuunnitelma vuoteen 2030 asti.

Hanke on saanut rahoitusta Pohjois-Suomen aluehallintovirastolta ja se kestää kesäkuun 2020 loppuun asti. Yhteistyökumppaneina toimivat Iin kunnankirjasto ja Kuusamon kaupunginkirjasto.

 

Jakolinkki

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Instagram Kirjastogram Twitter YouTube