Antti Leikas - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

  • Kirjasampo
    Kirjastot.fi:n ylläpitämä kaunokirjallisuuden verkkopalvelu

Mitä minä luen?

Antti Leikas

Kirjailija Antti Leikas (s. 1967) on koulutukseltaan matemaatikko. Hän on opiskellut myös kirjallisuutta, filosofiaa, sosiologiaa ja yritysjohtamista. Hän on työskennellyt rakennusalan suunnittelutyökaluja suunnittelevan yrityksen toimitusjohtajana ja sitä ennen muun muassa lehtikuvaajana ja kulttuurilehti Kaltion päätoimittajana.

Oulussa asuva ison perheen isä on syntyperältään savolainen.

Leikaksen esikoisromaani Melominen ilmestyi vuonna 2011 ja Huopaaminen 2013. Trilogian päättävä Soutaminen ilmestyy syksyllä 2015.

Antti Leikas haastaa seuraavaksi kirjavinkkaajaksi Kalevan pääkirjoitustoimittaja Petri Laukan.

(Kuva: Laura Malmivaara)

Machado de Assis: Kuolematon

Hauska löytö Helsingin kirjamessuilta – kirjan takakannen mukaan de Assis on Brasilian kirjallisuuden tunnetuimpia nimiä. Minulle uransa 1800-luvulla tehnyt de Assis oli tätä ennen täysin tuntematon. Suomeksi julkaistu novellikokoelma Kuolematon tarjoaa jännittävän ja hauskan lukukokemuksen sekä hiukan perspektiiviä maailmankirjallisuuteen.

Saatavuus

 

Georges Perec: Elämä Käyttöohje

Kirja jota voi lukea yhä uudestaan ja uudestaan. Alaotsikkona on Romaaneja, mikä kuvaa kirjaa hyvin. Se on täynnä tarinoita, lähtökohtana pariisilainen kerrostalo ja sen 99 huonetta, joista jokainen on avain uuteen tarinaan. Huima kokemus joka suhteessa. Ville Keynäsin suomennostyö kesti kymmenen vuotta, ja uskoakseni jokainen vuosi tuli tarpeeseen.

Saatavuus

 

 

Olli Jalonen: Yhdeksän pyramidia

Romaani kokeellisesta taideprojektista, jossa rakennetaan yhdeksään Euroopan kaupunkiin pyramidit yhdeksästä eri elementistä. Kirjassa kuvataan tekstein, piirroksin ja valokuvin taideprojektin valmistumista, ja myös kuinka se päättyy – pyramidit joko puretaan, sammutetaan tai tuhotaan tarkoituksellisesti. Kirjan lopussa jää pohtimaan, kuinka todellinen koko valtava projekti on ollut – kirjan maailmassa vai todellisuudessa?

Saatavuus