Digitointi - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

 

 

Tarina-kahvila
 

Tutustu myös näihin

Videokasettien digitointi

Asiakas voi digitoida kirjastossa VHS-videokasettinsa eli siirtää omalla VHS-kasetilla olevat tallennuksensa DVD-levylle.

Paikat

Digitointilaite on käytettävissä pääkirjaston musiikkiosastolla. Sen lisäksi on toinen laite, joka voidaan lähettää asiakkaan käyttöön johonkin toiseen kirjastoon. 29.11.16 alkaen laite on Kiimingin kirjastossa.

Käyttö

Digitointilaitteiden käyttö on maksutonta. Käyttöoikeudet on asiakkailla, joilla on lainausoikeus Oulun kaupunginkirjastossa. Laitteet ovat omatoimisesti käytettävissä kirjaston asiakaspalveluaikoina. Asiakas saa kirjalliset ohjeet ja henkilökunta neuvoo tarvittaessa.

Aika ja varaukset

Digitointilaitteen voi varata 2 tunniksi kerrallaan. Varaamisen voi tehdä Varaamosta kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja salanumerolla. Varauksen voi tehdä myös kirjastossa.

Digitointilaitetta voi varata pidemmäksi aikaa suoraan kirjaston henkilökunnalta. Yhdellä asiakkaalla voi olla samanaikaisesti voimassa 3 varausta.

Laitteet

Digitointia varten kirjastossa on VHS-DVD-yhdistelmälaite, näyttöruutu ja kuulokkeet. Laitteen käyttöohje (pdf).

Tallentamista varten kirjastoissa on myytävinä DVD+RW-levyjä
(2 euroa/levy). Asiakas voi käyttää myös omia levyjään. Laitteessa suositellaan käyttämään Verbatim- tai Mitsubishi-merkkisiä levyjä. Kaksikerroslevyistä DVD-R(DL) käy vain Mitsubishi.
 

Äänitteiden digitointi - Lue täältä