Dysphoria - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

Lokakuun kirjabloggarin vinkit

Perustin Dysphoria-blogini vuonna 2004, kun halusin listata lukemani kirjat ja koota ajatuksiani lukemastani. Kirjoittelen blogissani lyhyitä, tunnelmiini perustuvia arvioita ja pisteytyksiä lukukokemuksistani. Suosin nuorten aikuisten paranormaalia romantiikkaa, urbaania fantasiaa, scifiä ja etenkin dystopiaa – joskus myös aikuisten dystopiaa tai fantasiaa. Mielestäni hyvässä kirjassa on ripaus fantasiaa, tulevaisuuden uhkakuvia, jännitystä, todellista tunteen paloa ja yllätyksiä lukijalleen.

Abigail Gibbs: Illallinen vampyyrin kanssa 

Tätä kirjaa voin suositella kaikille, joita Edwardin pihtailu ärsytti Twilight-sarjan kirjoissa! Päähenkilö Violet on ihanan omapäinen ja vankka mielipiteissään, vampyyrikuningas jäätävän ankara, Fabian ihanan sympaattinen ja Kaspar - ah Kaspar - ihanan arvoituksellinen ja MIES isoilla kirjaimilla.
 
Olen lukenut Stephenie Meyerin Twilight-trilogian, ja yllätyin, miten erilainen Vieras oli heti alusta alkaen. Ensimmäinen ajatukseni kirjasta oli kansitekstin perusteella: "Blääh, avaruusolioita!" Mutta kun pääsin tarinaan sisälle, ennakkoluuloni haihtuivat ja tajusin tämän olevan paljon enemmän, kuin pelkkä kirja alieneista. Minä sekosin tähän!
 
 
Viimeistään nyt heitän ennakkoluuloni suomalaista fantasiaa kohtaan romukoppaan. Elina Rouhiaisen esikoisteos tarjoaa kunnon paranormaalia romantiikkaa. Enkä voi kuin hämmästellä, miten Rouhiainen on osannut loihtia näin hienon maailman Kainuun korpeen. Ihmissudet sopivat Suomen vaaramaisemiin paremmin kuin minnekään muualle!
 

 

Takaisin kirjablogeihin