In English | Tekstin koko A- A+

E-aineisto ja tietokannat

 

Lainaa e-kirja!

Viisi vinkkiä e-kirjan lukijalle

1. Lainataksesi e-kirjan tarvitset OUTI-kirjastojen kirjastokortin ja verkkokirjaston salanumeron.

2. Voit lukea e-kirjoja selaimen kautta tai ladata ne omalle laitteellesi.

3. Yhdellä asiakkaalla voi olla lainassa viisi e-kirjaa.

4. E-kirjoja voi varata, asiakkaalla voi olla voimassa seitsemän varausta.

5. E-kirjan voi palauttaa ennen laina-ajan loppumista muiden asiakkaiden käyttöön.

 

Lue e-lehti! 

Browse the full collection of magazine titles

Flipster tarjoaa verkossa luettavaksi englanninkielisiä aikakauslehtiä. Flipsteriä voi käyttää kirjaston asiakaskoneilla sekä myös kirjaston ulkopuolella syöttämällä kirjautumissivulle kirjastokortin numeron.
eMagz-palvelun kautta voi lukea suosittuja, kotimaisia aikakauslehtiä. Tarjolla on mm. Tiede, Kamera, Image ja Eeva. Palvelua voi käyttää vain kirjastojen asiakaskoneilla.
 

ePress sisältää kotimaisia sanomalehtiä digitaalisina näköislehtinä. Palvelun kautta voi lukea mm. Helsingin sanomia, Kalevaa, Uusi Rovaniemi -lehteä ja Turun Sanomia. Palvelua voi käyttää vain kirjastojen asiakaskoneilla.
Press Reader sisältää yli 3000 kotimaista ja ulkomaista aikakaus- ja sanomalehteä. Lehtiä on 100 eri maasta ja 60 kielellä. Lehtiä pääsee lukemaan kotona tästä linkistä syöttämällä kirjastokortin numeron Barcode/Library Card No -kohtaan. Etäkäytössä valikoima on hieman suppeampi kuin kirjaston asiakaskoneita käytettäessä.

 

Digi - Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot 
Palvelu tarjoaa digitaalisessa muodossa suomalaisia sanomalehtiä, jotka ilmestyivät vuosina 1771–1910. Palvelun kautta löytyy myös mm. historiallisia aikakauslehtiä ja pienpainatteita. Digi-palvelua voi käyttää vapaasti myös omalla tietokoneella.
 

Löydä etsimäsi tietokannoista!

Kirjaston tietokoneilla voi käyttää erilaisia tietokantoja. Osa tietokannoista on vapaasti käytössä internetissä. Niihin ei tarvitse kirjautua, ja niitä voi käyttää kirjaston ulkopuolella.

Aleksi
Kotimaisten aikakauslehtien ja sanomalehtiartikkeleiden viitetietoja. Käytettävissä kirjastossa.

Arto
Kotimaisten sarjojen ja aikakauslehtiartikkeleiden viitetietoja.

EEBO Early English Books Online
Englanninkielistä kirjallisuutta vuosilta 1473-700. Käytettävissä kirjastossa.

ECCO Eighteenth Century Collections Online
Sisältää noin 150 000 englanninkielistä teosta 1700-luvulta. Käytettävissä kirjastossa.
RedFox Sanakirja
Monikielinen sanakirja joka kääntää 41 kielelle ja sisältää sekä yleiskielen että erikoisalojen sanastoa. RedFoxin PRO versiota pääsee käyttämään kotona tästä linkistä kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla.

 

Musiikkitietokannat

Pohjoista musiikkia 
Kirjaston tuottama sivusto, joka käsittelee oululaisia säveltäjiä ja kuoroja sekä Oulun seudun rockin, jazzin ja viihdemusiikin lähihistoriaa.

Veikko Juntusen nuotit
Kirjaston kokoamassa nuottikirjastossa on yli 700 säveltäjä-sanoittaja Veikko Juntusen kappaletta.

Naxos Music Library
Klassisen musiikin kuuntelpalvelu, johon pääsee kirjautumaan Oulun kaupunginkirjaston kirjastokortilla. Musiikkia yli 100 000 CD-levyn verran. Palvelussa voi olla kirjautuneena viisi yhtäaikaista käyttäjää. Kuuntelusession maksimipituus on kaksi tuntia.

Viola
Kuka sävelsi alkuperäisversion? Kuka teki suomennoksen? Onko kappaleesta julkaistu nuottia Suomessa? - Suomen kansallisdiskografia ja nuottijulkaisujen kansallisbibliografia Viola kertoo vastauksen.

Fono.fi
Yleisradion äänilevystön tiedonhakusivusto.

All Music Guide
Amerikkalainen laaja musiikkitietokanta. Levyarvosteluja, tyylisuuntien esittelyjä, musiikkinäytteitä.

 

Digi.kirjastot.fi

Valtakunnallinen palvelu kokoaa yhteen yleisten kirjastojen digitoidut aineistot. Oulun kaupunginkirjaston digitoidut aineistot, kuten Oulun Arkki löytyvät palvelun kautta.

 

Tutustu e-aineistoon kirjaston tableteilla

Voit lainata tabletin käyttöösi kirjaston tiloissa. Laina-aika on yksi päivä. Lainaamiseen tarvitaan OUTI-kirjastokortti.

Tabletteja on pääkirjastossa aikuisten osaston tietopalvelussa ja lasten ja nuorten osastolla sekä Haukiputaan, Kaijonharjun, Karjasillan, Kiimingin, Maikkulan, Myllyojan, Oulunsalon ja Rajakylän kirjastoissa.

OUTI-verkkokirjasto

// ]]>