Esteettomyys - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

 

 

Tarina-kahvila
 

Tutustu myös näihin

Esteettömyys kirjastossa

Esteetön pääsy kirjastoihin

Asiakkaat voivat pyytää kirjaston vahtimestareilta apua pääkirjaston ulko-ovien avaamisessa. Virastomestareilta saa myös käyttöön pääkirjaston pyörätuolin, p. 044 7037 300.

Seuraaviin lähikirjastoihin on esteetön pääsy: Haukipudas, Jääli, Kaijonharju, Kaukovainio, Kiiminki, Koskela, Maikkula, Martinniemi, Myllyoja, Oulunsalo, Pateniemi, Puolivälinkangas, Rajakylä, Tuira, Yli-Ii. Aseman kirjastoon pääsee henkilöhissillä koulun puolelta.

Maikkulan ja Oulunsalon kirjastossa on inva-wc.

Kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat
 

Lukemisrajoitteiset asiakkaat

Pääkirjastossa on lainattavissa Celia-äänikirjoja asiakkaille, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa esim. näkövamman, lukihäiriön, heikentyneen näön, lihaskunnon tai muun syyn takia.

Asiakkaan on mahdollista käyttää Celia-kirjaston aineistoja Celian verkkopalvelun kautta tai tilata kirjoja  suoraan Celia-kirjastosta kirjoja postin kautta kotiinsa. Verkkopalvelun käyttäjäksi voi rekisteröityä kirjastossa.

Lisätietoa Celian äänikirjoista

Kirjastoissa on suurentavia lukulaseja asiakkaiden käyttöön.

Kirjastossa on myös lainattavissa pistekirjoituskirjoja.

Kirjastoon hankitaan isotekstisiä teoksia sekä selkokirjoja. Tiedot aineistosta löytyvät OUTI-verkkokirjastosta hakemalla asiasanoilla isotekstiset kirjat tai selkokirjat.


Kuulovammaiset asiakkaat

Kirjastossa on aineistoa kuulovammaisia varten, mm. Kuurojen liiton tuottamia videokasetteja. Aineistoa löytyy kirjaston OUTI-verkkokirjastosta hakemalla asiasanalla viittomakieli.

Viittomakielinen kirjasto on avoin kaikille eikä käyttö edellytä kirjautumista.

Kirjaston aineisto koostuu viittomakielistä videoista, joista useimmat on puhuttu tai tekstitetty suomeksi. Kirjaston pääkohderyhmänä ovat viittomakieliset, mutta aineisto soveltuu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet viittomakielestä.

Pääkirjaston Pakkalan salissa on induktiosilmukka.


Omppu-kokoelma lapsille, nuorille ja kasvattajille

Omppu-kokoelma tarjoaa luettavaa, kuunneltavaa ja katseltavaa kaikenlaisille lukijoille. Kokoelma sopii tavallisille lukijoille, mutta erittäin hyvin myös kehitysvammaisille, maahanmuuttajille tai suomen kieltä opetteleville.

Omppu sisältää esimerkiksi tuttujen satuhahmojen ympärille koottuja Omppu-kasseja, Celian äänikirjoja lukemisesteisille, Luetaan yhdessä –kuvakirjoja, äänikirjoja, koskettelukirjoja, selkokirjoja ja helppolukuisia kirjoja sekä lapsille että nuorille.
Lisäksi Omppuun on koottu kirjoja kasvattajille.

Omppu-kokoelma sijaitsee pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla (2. krs). Omppu löytyy myös kirjastoauto Onnelista.

Omppu-kokoelma lapsille ja Omppu-kokoelma nuorille löytyvät myös kirjaston kotisivuilta. Siellä on mm. Omppu-lukuvinkkejä, pelilinkkejä sekä linkkivinkkejä kasvattajille. 
 

Palautetta kirjastolle

Lähetä viesti, mikäli sinulla on kehitysideoita kirjaston estettömyydestä.