Filmatut kirjat - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

Kansien välistä maailmalle:
filmattuja kirjoja

John Ajvide Lindqvist: Ystävät hämärän jälkeen

Oskar on 12-vuotias nörtti, joka pakenee koulukiusaajiaan ja neuroottista äitiään kostofantasioihin. Oskarin päiväunet näyttävät käyvän toteen, kun lähimetsästä löytyy teinipojan ruumis, joka on imetty kuiviin verestä. Myös naapurirappuun muuttanut Eli-niminen tyttö askarruttaa Oskaria: entä jos hän ei olekaan ihminen vaan jotain muuta?

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta
 

Cecelia Ahern: P.S. Rakastan sinua

Holly ja Gerry ymmärtävät toisiaan puolesta sanasta. Kun Gerry kuolee yllättäen, Holly vaipuu surun syövereihin. Hän herää horteestaan vasta, kun saa paksun kirjekuoren, jonka päällä lukee "Lista". Gerryn kirjeet auttavat Hollya surutyössä, ja kaiken lisäksi tuntuu siltä että Gerry on punonut kokonaisen juonen Hollyn uutta elämää varten.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta
 

Sara Gruen: Vettä elefanteille

Jacob on 23-vuotias eläinlääketieteen opiskelija, kun hänen vanhempansa kuolevat auto-onnettomuudessa. 1930-luvun Yhdysvalloissa on suuri lama, ja Jacobin täytyy itse alkaa tienata elantonsa. Sattumalta hän päätyy junaan, joka kuuluu kiertävälle sirkusseurueelle.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta
 

Yann Martel: Piin elämä

16-vuotias Piscine "Pi" Patel on ainoa eloonjäänyt ihminen rahtilaivan upotessa matkalla Intiasta Kanadaan. Pelastusveneeseen löytävät tiensä myös oranki, seepra, hyeena ja bengalintiikeri nimeltä Richard Parker. Vain tiikeri ja Pi jäävät eloon, ja alkaa erikoinen rinnakkaiselo hupenevan ruoan, juoman ja pienen elintilan puristuksissa.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta
 

David Nicholls: Sinä päivänä

15. heinäkuuta 1988 työväentaustainen älykkötyttö Emma Morley ja varakkaan perheen hulttiopoika Dexter Mayhew päätyvät puolivahingossa samaan sänkyyn. He ovat molemmat juuri valmistuneet Edinburghin yliopistosta ja heillä on koko elämä edessään. Missä he olisivat samana päivänä vuoden päästä? Entä seuraavana vuonna? Ja kaikkina sitä seuraavina?

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta
 

Stephen King: Christine tappaja-auto

Hiljaisessa pikkukaupungissa asuva Arnie löytää tulipunaisen autonrämän ja uskoo, että onni on vihdoin potkaissut häntäkin. Arnie kunnostaa auton entiseen loistoonsa ja tulee herättäneeksi jotain sen sisällä. Pian hänen kiusaajansa alkavat joutua outoihin onnettomuuksiin. Saako tehtyä enää tekemättömäksi?

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta
 

Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, tammikuu 2013

OUTI-verkkokirjasto