Hauskaa ja helppoa luettavaa lapsille - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

Hauskaa ja helppoa luettavaa lapsille
 

Jon Klassen: Haluan hattuni takaisin

Karhu on kadottanut hattunsa. Hän kysyy sitä jokaiselta vastaantulijalta. Mihin hattu on kadonnut? Ilmeikäs tarina kuvakirjana.

Saatavuus

Tomi Kontio: Koira nimeltään Kissa

Koira syntyy perheeseen, jonka isä on hunsvotti ja äitikin jättää lopulta koiran yksin. Äiti nimeää koiran Kissaksi, jotta siitä tulisi itsenäinen.

Siitä tuleekin vain yksinäinen. Yksinäisyyden poistaa ystävä Näätä.  Kuvakirja, joka sopii kaikenikäisille.

Saatavuus

 

Riina Katajavuori:
Sumusaaren merirosvo


Kuvakirja merirosvosta, joka uskaltaa uhmata kalastajia. Kalastajat heittävät kuolleita pikkukaloja mereen. Sehän saastuttaa veden ja sekoittaa meren tasapainon! Kirja on kirjoitettu SUURAAKKOSILLA.

Saatavuus

 

Peter Brown: Herra Tiikeri villiintyy

Herra Tiikeri kyllästyy muodolliseen elämään kaupungissa. Hän laskeutuu nelinkontin, riisuu pukunsa ja syöksyy suihkulähteeseen. Seuraava osoite on viidakko. Sopiiko viidakon elämä enää Tiikerille?

Saatavuus

 

Karina Wolf: Unettomat

Minnan perhe muuttaa 12 aikavyöhykkeen päähän. Uusi päivärytmi on hankala. Yöllä ei tule uni ja päivällä nukuttaa. Perhe päättää ruveta yöperheeksi. Kaikenikäisille sopiva kuvakirja.

Saatavuus

Keith Richards: Ukki ja minä:
tarina isoisästäni ja ensimmäisestä kitarastani


Tarina kertoo Keithistä, Rolling Stonesin kuuluisasta kitaristista.  Ukki tutustuttaa pikku Keithin musiikkiin ja soittamiseen. He käyvät yhdessä kävelyillä soitinliikkeissä ja ukki lahjoittaa lopulta pojalle oman kitaran. Eikä siltä tieltä ole ollut paluuta.

Saatavuus

 

Tuula Kallioniemi:
Ensiluokkaiset jälkien etsijät


Tutut Reuhurinteen kaverit Pikkis ja Tötterö tutkivat eläinten jälkiä metsässä. Omituisia otuksia siellä onkin: mörkö, lumimies ja krokotiili. Vai onko? Kirjassa pitkät sanat on ta-vu-tet-tu.

Saatavuus

Ann Bryant: Taitava pikku marsu. Hyppää kirjan kyytiin.

Miro narraa omistavansa marsun, joka osaa huimia temppuja. Miron on siis pakko lainata naapurin Haisuli-marsua. Temppujen opetus onnistuu hyvin, mutta suostuuko Haisuli yhteistyöhön koulun temppukisassa? Kirja on kirjoitettu SUURAAKKOSILLA.

Saatavuus

 

Jake Sparks: Akseli voittaa kisan. Punainen banaani

Akseli pääsee syntymäpäivänään kisaamaan suklaapirtelöllä toimivalla kilpa-autolla. Sen nimi on Sisu. Kilpakumppanina on ilkeä Kaarlo von Karmiwa. Kisa on tiukka ja Sisu joutuu välillä varikolle, mutta äiti osaa korjata viat. Vaarallisessa tilanteessa punnitaan Akselin ja Sisun todellinen luonne. Kuka voittaa kisan oikeasti?

Saatavuus

 

Tapani Bagge: Kiljusen uusi herrasväki

Uusi tarina tutusta Kiljusten perheestä. Kiljuset polttavat saunansa ja talonsa ja muuttavat Helsinkiin. He tutustuvat presidentti Kekkoseen ja kannustavat yhdessä Suomen jalkapallojoukkuetta.

Saatavuus

Tapani Bagge:
Kiljusen uusi herrasväki 2. Kaupunkielämää


Kiljusten perhe asuu Helsingissä kerrostalossa. Muiden asukkaiden onneksi äänekäs perhe suuntaa sunnuntaina piknikille uimastadionille.  Avaruusmatkankin Kiljuset järjestävät ihan itse.

Saatavuus

 
 
Marjatta Kurenniemi: Onnelin ja Annelin talo

Onneli ja Anneli ovat parhaita kavereita. Anneli ei viihdy isän eikä äidin luona. Onnelin perheessä taas on 9 lasta eivätkä vanhemmat aina edes huomaa Onnelia. Niinpä tytöt muuttavat yhdessä omaan taloon. Kuinka ihanaa on asua kahdestaan!

Saatavuus

Alexander McCall Smith: Akimbo ja norsut. Akimbo-sarja

Akimbo asuu Afrikassa. Hän tuntee villieläimet, sillä isä on töissä luonnonsuojelualueella. Norsujen salametsästäjät aiheuttavat ongelmia. Metsästäjät varastavat arvokasta norsunluuta ja myyvät sitä laittomasti. Akimbo keksii juonen metsästäjien harhauttamiseksi.

Saatavuus

Kari Evinsalo: Etsivä Vertti ja varastettu veistos. Etsivä Vertti-sarja

Vertti ja Korppi tutkivat naapurin veistosvarkautta. Kuka voi viedä huomaamatta pihasta jättimäisen veistoksen? Aivotyöhön tarvitaan myös Lissun nokkeluutta.

Saatavuus

Annie Barrows: Isa+Bea

Bea tutustuu tylsältä vaikuttavaan naapurin tyttöön Isaan. Pian Bea huomaa, että ulkonäkö voi tosiaan pettää. Isa nimittäin hallitsee taikakeinot! Uuden vauhdikkaan sarjan aloituskirja.

Saatavuus

Timo Parvela: Ella ja kaverit lapsenvahteina

Opettajalla ja vaimolla on hääpäivä. Opettaja varaa yllätykseksi kylpyläviikonlopun ja hankkii lapsenvahdin. Pahaksi onneksi lapsenvahti peruu koko keikan. Ellan luokka joutuu hommiin. Mitähän siitä seuraa? Myös äänikirjana.

Saatavuus

Timo Parvela: Paten aikakirjat

Paten Pentti-eno tulee vierailulle. Kyläilystä tulee patemaiseen tyyliin väärinkäsitysten vyyhti. Pate kertoo kaiken perustamassaan blogissa.

Hauska ja helppolukuinen tarina Ella-kirjoista tutusta Patesta. Myös äänikirjana ja e-kirjana.

Saatavuus

Timo Parvela: Paten jalkapallokirja

Pate on superhyvä jalkapallossa. Turnausjoukkueen valinta aiheuttaa kuitenkin pettymyksen: Pate ei pääse joukkueeseen. Hän päättää perustaa maailman parhaan joukkueen MPJ:n ja kutsuu siihen maailmanhuippuja, kuten Neymarin ja Messin. Viesti lähtee pullopostina vessanpöntöstä. Pääsevätköhän kaikki mukaan? Myös äänikirjana.

Saatavuus

 

Sally Pennypacker: Klementiina. Klementiina-sarja

Kahdeksanvuotias Klementiina on hankala tapaus. Niin hankala, että hän epäilee vanhempien haluavan hänestä eroon. Klementiinan hyvää tarkoittavat teot nimittäin epäonnistuvat aina!

Saatavuus

Reetta Niemelä: Ystäväni Uljas

Tikkumäen ponikerhossa on kivaa ja siellä on monta hyvää kaveria. Eräänä päivänä Iiris näkee, kun Milla potkaisee Uljasta, maailman ihaninta pikkuponia. Mistä on oikein kysymys?

Saatavuus
Anita Sihvola: Muskelimummo

Lyyskä, 90-vuotias mummo, ostaa kirpparilta viltin. Se ei olekaan mikään tavallinen peitto vaan taiottu viitta. Sen avulla saa muskelit ja lentokyvyn. Mummollehan tämä sopii!

Saatavuus

Marja Simola: Miten joutsen sai mustat jalat: selkosatuja meiltä ja maailmalta

Kirja sisältää kansansatuja kaikkialta maailmasta. Sadut kertovat eläimistä ja luonnosta. Tarinat yhdistyvät myös nykypäivään. Kirja sopii kaikenikäisille lukijoille.

Saatavuus

Ouluun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, heinäkuu 2015

OUTI-verkkokirjasto