Heavy metal jazz - Kirjasto - Oulun kaupunki

Heavy metal jazz Heavy metal jazz

Tämän nimistä genreä tuskin edes on olemassa, mutta raskaan musiikin ystävä voi halutessaan löytää jazzahtavaa materiaalia myös metallin seasta ja jokusen aidon tyylien fuusionkin. 

Cynic

Jos joku on sitä mieltä että death metallia ja jazzia ei voi yhdistää, hän ei ole kuullut orkesterista nimeltä Cynic. Progressiivisen rockin sävyjä jazziin ja metalliin sotkevan yhtyeen debyytti Focus (1993) onkin kulttialbumin maineessa. Vokooderilla käsiteltyä laulua, raskaita metalliriffejä, fuusiomaista bassonsoittoa, ambientia, jazzharmonioita… Cynicin musiikkia ei ole tarkoitettu metalli- tai jazzpuristeille, sen verran erilaisia elementtejä se sisältää. 2006 paluun tehnyt yhtye on julkaissut lisäksi albumin Traced in Air (2008) sekä EP:n Carbon-Based Anatomy (2011).

Kokeile jos pidät näistä: Meshuggah, varhainen Opeth, Death, Atheist

Saatavuus

   

Liquid Tension Experiment

Dream Theater -miehet Petrucci, Portnoy ja Rudess levyttivät 2 albumillista instrumentaalista fuusiota basistilegenda Tony Levinin kanssa. Soundi on rockiin ja metalliin kallellaan, mutta väliin mahtuu myös suvantokohtia ja tietenkin taiturimaisia soolo-osuuksia. Kappaleet ovat pitkiä ja antavat progemetallimuusikoille mahdollisuuden spontaanimpaan ilmaisuun kuin heidän emoyhtyeensä.

Kokeile jos pidät näistä: Dream Theater, King Crimson, Porcupine Tree

Saatavuus

Panzerballett

"Panssaribaletti" on osuva nimi tälle saksalaisyhtyeelle, joka yhdistää jazzia ja melko rankkaakin funkahtavaa progemetallia. Tunnelmat kappaleiden sisällä vaihtelevat rajusti ja Abbasta Zappaan ulotuvasta covermateriaalista yhtye kääntää esiin yllättäviä puolia. Huumori ja itseironia on yhtyeen vahvuuksia. 

Kokeile jos pidät näistä: Red Hot Chili Peppers, Infectious Mushroom, Mucc.

Kuuntele Panzerballettia Naxos Music Library Jazz -palvelussa

   
   

Oululaisia musiikkilinkkejä