Jazz-funk, Soul jazz, Acid jazz Jazz-funk, Soul jazz, Acid jazz

Mustan rytmimusiikin sävyt ja jazz ovat kuin tehdyt yhdisteltäviksi. Tällaiselle musiikille on lukuisia nimityksiä, mutta yhteistä kaikille ovat perinteistä jazzia suorempi rytmi ja sykkivä groove.

Grant Green

Greenin tapa soittaa on hyvin groove ja bluesmainen. Iskevä kitarasoundi ja tutuissa asteikoissa pysyminen tekevät musiikista helppoa kuunnella. Voidaan siis sanoa että ilmaisu oli Greenille aina tekniikkaa tärkeämpää. Silti hän oli ehdottomasti jazzkitaristi ja kertoi vaikutteidensa tulevan pääosin saksofonisteilta. Etenkin Charlie Parker oli hänen suuri esikuvansa. Greenin maine on kasvanut hänen ennenaikaisen kuolemansa (1979) jälkeen ja nykyään hänet luetaan jo merkittävimpien jazzkitaristien joukkoon kuuluvaksi.

Kokeile jos pidät näistä: B.B. King, George Benson, Eric Clapton

Saatavuus

   

John Scofield

Jazzkitaristin tavaramerkkeinä ovat pyöreä soundi sekä rytmisesti vaihteleva soittotapa, joka vetoaa myös rockimpaan ilmaisuun tottuneille. Scofieldin kitarasoundi onkin usein jotain jazzin, bluesin ja rockin välimaastosta. 1980-luvulla mm. Miles Davisin kanssa soittanut ja 1990-luvulla jazzeimmat albuminsa tehnyt Scofield on 2000-luvulla lisännyt musiikkiinsa funk/groove/soul –vaikutteita. Kyvykkäänä ja mielikuvituksellisena improvisoijana Scofield saakin myös harmonioiltaan simppelimmät kappaleet kuulostamaan kuin tehdyiltä jazz-improvisaatioon.

Kokeile jos pidät näistä: John Mayer, Jimi Hendrix

Saatavuus

   
   
   

Oululaisia musiikkilinkkejä