Kalassa ja eräretkellä - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

Kalassa ja eräretkellä
 

Jens Bursell: Eräretkeilyopas

Perusopas retken suunnittelusta ja mukana tarvittavista varusteista opastaa myös suunnistuksen alkeisiin. Saat tietoa, edetäkö kanootilla, pyörällä, hiihtäen vai lumikengillä ja kuinka toimia perillä leiripaikassa.

Saatavuus
 

 
Timo Hyytinen: Teno-kirja : kalastusta Tenolla ja Jäämerellä

Tietopaketti Tenon ja Jäämeren kalastuksesta ennen ja nyt. Vinkkejä kalapaikoista, kalastustavoista ja kalastusvälineistä kalastitpa sitten lohta, taimenta tai turskaa.

Saatavuus
 

 
Milla Madetoja & Jani Salonen: Erätulilla

Juhlakirja YLE tv2:n Erätulilla ohjelmista kahdenkymmenen vuoden ajalta. Teos esittelee toimittajien, kuvaajien ja tv-ohjelmissa esiintyneiden ihmisten tarinoita kuvausmatkoilla. Aihepiirit on jaettu vuodenaikojen mukaan. Peltsin ja muidenkin kalajuttuja, metsästystä, melontaa, hiihtoa ja pyöräilyä mutta myös hienoja ruokaohjeita.  ”Lähde luontoon. Paras tarina on vielä kertomatta.”

Saatavuus

 
Lars Monsen: Vaellus halki Alaskan

Norjalaisen toimittaja-seikkailijan matkakertomus noin kymmenen kuukauden matkasta halki Alaskan. Koiransa Toinin ja eläinlääkäriopiskelija Marit Homin kanssa Monsen kävelee noin 3000 kilometriä. Hienoja revontulia, mieleenpainuvia kohtaamisia harmaa- ja mustakarhujen kanssa, mutta myös lukuisia vaikeuksia, mm. sulien kylmien jokien ylityksessä oli vaaransa. Teos ilmestyi ensimmäisen kerran 1996.

Saatavuus

 
Lars Monsen: 101 erätaitoa : retkeilijän parhaat vinkit

Taskuun mahtuvassa oppaassa on koottu retkeilijälle varustevinkkejä ja kerrottu, kuinka  hoitaa retkivaatteita ja väsyneitä jalkoja. Monsen neuvoo myös, miten toimia leiripaikalla ja kuinka tulen saa syttymään. Jos matkaeväät eivät riitä, voit joutua turvautumaan teoksen kalastusvinkkeihin.

Saatavuus

 
Lars Monsen: Pohjoiskalotti 365: eräseikkailuja Pohjolassa

Pohjoismaiden tunnetuin eräelämän asiantuntija Lars Monsen kuvaa kirjassaan kahdeksaa tekemäänsä retkeä Norjan, Ruotsin ja Suomen pohjoisissa erämaissa. Jokainen matka alkaa karttaesittelyllä.  Monsen kertoo paitsi omasta yksinäisestä vaeltamisestaan, myös alueiden historiasta ja matkan varrella kohtaamistaan ihmisistä. Kirjasta on tehty myös suosittu televisiosarja Vuosi Pohjoiskalotilla.

Saatavuus

 
Jouni Laaksonen & Joel Ahola: Retkeilijän autiotuvat : tiedot, taustat  ja tunnelmat

Teos esittelee yli 400 yöpymiskelpoista kämppää ja kammia.  Lisäksi kerrotaan autiotupaverkoston historiasta ja erilaisten tupien kummituskämpät, niittykämpät, kirkkotuvat ym. kulttuurihistoriaa.

Saatavuus

 
Jouni Laaksonen: Retkeilijän opas

Perusopas  retken suunnittelusta, retkiruoasta ja ruoan valmistuksesta sekä tarvittavista välineistä.  Kirja keskittyy perhe- ja päiväretkeilyyn ja antaa neuvoja sekä talvi- että kesävaelluksesta. Kokenut retkeilijä Laaksonen kertoo myös suunnistuksesta ja reitinvalinnasta unohtamatta turvallisuutta.

Saatavuus

 
Perhokalastus : Taitava perhokalastaja

Perhokalastus on uusittu ja tiivistetty painos kirjasta Taitava perhokalastaja. Perhokalastuksen historian ohella kirjassa on perusohjeet yhdenkäden tai kahdenkäden vavalla heittämiseen. Teoksessa on myös ohjeita eri kalalajien hauen, taimenen tai lohen pyytämiseen.

Saatavuus

 

Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, lokakuu 2015

OUTI-verkkokirjasto