Katariina Vuori - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

  • Kirjasampo
    Kirjastot.fi:n ylläpitämä kaunokirjallisuuden verkkopalvelu

Mitä minä luen?

Katariina Vuori

Kirjoittaja Katariina Vuori (s. 1971, Oulu) on koulutukseltaan fysioterapeutti ja arkeologi, hän on suorittanut myös merenkulun arkeologian opintoja Montrealin ranskankielisessä yliopistossa. Vuori työskenteli pitkään ulkomailla ja asui viisi vuotta purjeveneessä. Hänen tuotantoaan ovat Saunakeittokirja, Keijukaisen keittokirja ja Kourallinen tabuja, keväällä 2015 julkaistaan designia ja villiyrttejä yhdistävä teos Villiä vegeä, esikoisromaani Pula-ajalla sekä nokkospuskaan sijoittuva tieto- & keittokirja.

Vuori viihtyy sellaisten kirjojen parissa, jossa on runsaasti persoonallisia oivalluksia, riittävästi hengähdystilaa ja hahmot, joiden laatu korvaa määrän. Sellaisten kirjojen, joista tulee tunne, että kirjoittajat ovat kirjoittaneet ne päällään, eivät pakaroillaan.

Seuraavaksi vinkkaajaksi Vuori haastaa muusikko Pekka Gröhnin. 

Essi Kummu: Mania

Luin Kummun Manian viime vuonna ja se on jäänyt mieleeni voimakkaana teoksena. Kirjassa on minimalistista vahvuutta, ja vaikka sivuilla vaeltava tarina on monilta osin jopa ahdistava, on Essi Kummu käsitellyt pohjalla olevaa traagista tositarinaa taitavasti, sekoittanut sen herkkään, paikoitellen huvittavaan ja painajaismaiseen fiktioon.

Saatavuus

 

 

Erlend Loe: Hiljaiset päivät Nigellan lumoissa

Tähän olisin voinut valita norjalaisen Erlend Loen koko tuotannon! Viimeisimpänä luin tämän Garmisch-Partenkircheniin sijoittuvan, enimmäkseen yhden miehen monologin. Tai onhan siinä mukana tietenkin ajoittain Nigellakin. Loen teksti rullaa hyväntuulisesti eteenpäin, siinä on samaa minimalistista ja kepeältä vaikuttavaa, yhden henkilöhahmon kautta kanavoitua voimaa ja oivallusta kuin listani muissakin kirjoissa.

Saatavuus

 

Joshua Slocum: Yksinpurjehdus maapallon ympäri

Slocum oli ensimmäinen maapallon ympäri yksin purjehtinut ihminen- totaalisesta uimataidottomuudesta huolimatta! Hänen matkakuvauksensa on paitsi äärettömän kiehtova tarina purjehduksesta iloineen ja tyrskyineen, yksinäisyydestä ja kekseliäisyydestä, myös oman aikakautensa (1800-luvun loppu) edustajana harvinaisen tilannekoominen ja soljuvasti kirjoitettu.

Saatavuus