Kesäkirjoja - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

Kesäkirjoja
 

Jarmo Ihalainen: Perheestä ja alastomana juoksemisesta

Tämä esikoisromaani tuoksuu ruoholta, maistuu merituulelta ja kätkee sisäänsä vaiettuja salaisuuksia. Ihalaisen teos kertoo siskoksista, Sofiasta ja Roosasta, jotka saapuvat kesän koittaessa tuttuun tapaan perhehuvilalle. Lapsuusmuistot palaavat mieleen, ja isä ja isoisä kummittelevat valintoineen taustalla. Vastaukset löytyvät naapurin tädeiltä.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta

 

Tove Jansson: Kesäkirja

Sophiasta on joskus haaskamaisen tylsää, kun kaikki on hyvin. Hän viettää kesän pienessä saaressa omapäisen isoäitinsä ja omissa oloissa viihtyvän isänsä kanssa. Kesäpäivät sisältävät jännittäviä kommelluksia ja joutilaita hetkiä. 1973 ilmestynyt teos on hieno osoitus Tove Janssonin ajattomasta kerrontatyylistä, joka hymyilyttää vuodesta toiseen.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta

Mikko Rimminen: Pussikaljaromaani

Finlandia-palkitun kirjailijan esikoisromaani on ylistys joutilaisuudelle, elämän sattumanvaraisuudelle ja kesähelteille. Pussikaljaromaani kuvaa yhden päivän ajan Marsalkan, Lihin ja Hennisen elämää Helsingin Kalliossa. Näkökulmasta riippuen siinä ei tapahdu juuri mitään tai sitten toiminta äityy yllättävän vilkkaaksi. Rimmisen kieli on maukasta.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta

Kauko Röyhkä: Kesä Kannaksella

Kesällä 1944 Karjalan kannaksella jatkosota on jo pitkällä. Johtaja Kaskisuo luotsaa kaukopartiotaan turtuneena ja uupuneena. Partio ottaa nuoren venäläistytön vangikseen, ja hänen kohtalonsa aiheuttaa eripuraa sotamiesten keskuudessa. Rockarinakin tunnetun Kauko Röyhkän romaanissa sotaa ei kohdella silkkihansikkain.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta

Kesä rynkyn kanssa ja muita novelleja

Kesäisen kansikuvan koristama novellikokoelma sisältää Vasemmistonuorten vuonna 2010 järjestämän kirjoituskilpailun parhaimmistoa. Tekstien aiheena on yhdenvertaisuus. Voittajaksi valikoitui sittemmin Huorasatu-romaanin kirjoittaneen Laura Gustafssonin absurdi novelli Kesä rynkyn kanssa, jossa koiran ulkoilutuksesta muotoutuu kansallinen selkkaus.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta

Markku Tanttu: Kevättä, kesää

Tämä pieni ja kaunis runokirja sopii niihin kesäpäiviin, kun aurinko häikäisee ja varjossakin tulee hiki. Kokoelma syntyi tekijänsä alkusanojen mukaan "vain sinä vuonna / ei sitä ennen / eikä sen jälkeen". Runot vilisevät lapsia, lintuja ja kaloja. Kirjan viehkot luontokuvitukset ovat kirjailijan somistamia.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta

Jouni Tossavainen: Kesäpäivä

On Siirin päivä vuonna 1962 ja kahden pienen pojan äiti odottaa miestään saapuvaksi kotiin. Balladimainen romaani kertoo yhdestä kesäpäivästä maaseudulla, kun suvi on kukkeimmillaan ja aistit äärimmillään. Runoilijanakin kunnostautunut Jouni Tossavainen taitaa kauniin ja lyyrisen kerronnan. Teoksen aihe pohjautuu kirjailijan oman äidin kokemuksiin.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta

Inna Patrakova: Naapurit

Kuinka käy, kun rauha ja rento meininki törmäävät mökillä toisiinsa? Leppästen pariskunta kaipaa lomallaan lepoa, kun taas naapuriin muuttaneet venäläiset rakastavat juhlimista. Inna Patrakova kuvaa humoristisesti mökkinaapureita ja kahden kulttuurin kohtaamista. Neuvostoliitossa syntynyt, sittemmin Suomeen muuttanut kirjailija tietää, mistä puhuu.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta

Roberto Bolaño: Jääkenttä

Chileläisen Roberto Bolañon esikoisteos on yhdistelmä rakkaustarinaa, rikosromaania ja tragikomediaa. Ennen kaikkea se on dekkari, jonka keskiössä on kolmesta näkökulmasta avautuva surma. Nimestään huolimatta romaani on tunnelmaltaan varsin kesäinen, sillä sen tapahtumat sijoittuvat Barcelonan lähistöllä sijaitsevaan merenrantakaupunkiin.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta

Anneli Lähdesmäki: Pitsihuvila

Tamperelainen Anneli Lähdesmäki on sijoittanut esikoisromaaninsa kainuulaiseen maalaismaisemaan. Tapahtumat ajoittuvat 1950-luvun kesäkauteen, ja päähenkilönä seurataan 10-vuotiasta Annia. Teos kuvaa elävästi aikakauden tunnelmia ja vahvan kyläyhteisön vakiintuneita tapoja. Kirjailija on ammentanut teokseen Sotkamossa vietetystä lapsuudestaan.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta

Enni Mustonen: Morsiuskesä

Tv-kuvaajana kriisialueilla työskennellyt Laura joutuu lomalle loukkaannuttuaan pommi-iskussa. Lepo päättyy, kun menehtyneen työparin ex-vaimo kutsuu Lauran töihin uuteen tosi-tv-sarjaan. Tutulta kalskahtavassa ohjelmassa etsitään morsiamia maajusseille Suomen suvessa. Perinteistä maalaiskuvausta ja nykypäivän menoa yhdistävä kirja tempaa mukaansa.

Saatavuus

Katso myös Kirjasammosta

Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, kesäkuu 2013

OUTI-verkkokirjasto