Kirjakaappi - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjakaappi

 

Kirjakaappi on Oulun kaupunginkirjaston ja Oulun yliopistollisen sairaalan yhdessä hankkima lainaava ja palauttava automaatti. Kirjakaappiin mahtuu n. 175 kirjaa. Aineistoa on lapsille, nuorille ja aikuisille. Oulun kaupunginkirjasto huolehtii Kirjakaapin ylläpidosta ja aineiston vaihtamisesta Kirjakaappiin.

OYS on ollut ensimmäinen paikka Suomessa, jossa kirjakaappipalvelu on aloitettu. Kirjakaappi on avoinna sairaalan asiakkaille vuorokauden ympäri seitsemänä päivänä viikossa ja muille käyttäjille sairaalan aukioloaikoina. 

Kirjakaappi sijaitsee Oulun yliopistollisen sairaalan B2 –aulassa, kahvio Neilikan vieressä.

Lainaaminen tapahtuu RFID-tekniikkaa hyödyntäen OUTI-kirjastokortilla. Kirjoissa on RFID-tunnisteet, joista automaatti tunnistaa lainaan menevät ja palautetut kirjat. Aineiston laina-aika on 1 viikko. Kirjakaapin kokoelma näkyy OUTI-verkkokirjastossa ja lainat voi myös uusia. Kirjat palautetaan kirjakaappiin.

Kirjakaapin ongelmatilanteissa kannattaa ensisijaisesti ottaa yhteyttä Kastellin kirjastoon. Muina aikoina puhelimeen vastaa pääkirjaston lehtisalin henkilökunta. Myös sairaalan infopiste B2-aulassa voi auttaa tarvittaessa.

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä:

  • Kastellin kirjastoon ma-pe klo 8-15 p. 050 576 3510 tai
  • Pääkirjastoon ma-pe klo 9-20, la 10-15, su 12-16 p. 08 558 47347.

Otamme mielellämme palautetta vastaan Kirjakaapin toiminnasta.
Lähetä palautetta